Kokanović o najavi nove sednice o litijumu: Uopšte ne možemo da verujemo Ani Brnabić 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO)

Aktivista pokreta „Ne damo Jadar“ Zlatko Kokanović, komentarišući moguće održavanje sednice o litijumu u ponedeljak 7. oktobra, izjavio je za Danas da ekološke organizacije više uopšte ne veruju vlasti i Ani Brnabić.

„Videli smo da je Ana Brnabić sednicu o litijumu juče najavila za danas u 14 časova, pa je onda u nekih pola tri rekla da sednice možda neće biti . Mi više uopšte ne možemo da verujemo Ani Brnabić i vlasti“, rekao je Kokanović reporterki Danasa na protestu ispred skupštine.

On je naveo i da je sednica zakazana na inicijativu 86 opozicionih poslanika i da treba da se održi u vanrednom zasedanju.

„Samo je jedna tačka dnevnog reda a to je zabrana primenjenih geoloških istražianja i ekspolatacije litijuma i bora na teritoriji cele Srbije“, rekao je Kokanović.

Kako kaže, vlast pokušava da manipuliše, da dobije svo vreme rasprave i da stavi pitanje o litijimu među 60 ili 70 tačaka.

„Njima nije u interesu da građani Srbije čuju pravu istinu o projektu Jadar“, zaključuje Kokanović.

Podsetimo, predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić rekla je ranije danas na konferenciji za medije da tokom vanrednog zasedanja po svemu sudeći neće biti vremena za raspravu o litijumu, ali da će se potruditi da to bude deo redovnog skupštinskog zasedanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari