Kokanović: Nakon današnje sednice Skupštine protesti protiv litijuma će biti masovniji 1foto: Amir Hamzagić/ATAImages

Uoči sednice Narodne skupštine o zabrani iskopavanja litijuma, Zlatko Kokanović navodi za Danas da ne veruje da će vladajuća većina usvojiti izmene Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, ali je sa druge strane siguran da će ova sednica uticati na veću masovnost ekoloških protesta.

Kokanović smatra da izmene Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima Narodna skupština, odnosno vladajuća koalicija, neće izglasati, ali od ove sednice očekuju druge pozitivne ishode.

„Očekujemo da će Danijela Nestorović i drugi poslanici iz opozicije izneti činjenice i argumente koje će narod Srbije da čuje. Ovo je jedinstvena prilika da na RTS-u može da se čuje mišljenje suprotno vlasti, a ne samo o hvalospevima Rio Tinta“, ističe Kokanović.

Danas će se na sednici Skupštine čuti šta će se desiti, dodaje naš sagovornik, i šta gubimo projektom Jadar.

Kokanović zbog ovoga smatra da će nakon današnje sednice više građana Srbije učestvovati u narednim ekološkim protestima.

„Od ishoda ove sednice će se donositi odluke i naredni koraci. Čekamo ishod sednice pa ćemo nakon toga izaći sa saopštenjem i planovima za dalje“, zaključuje Kokanović.

Podsećamo, sednica Skupštine Srbije o zabrani kopanja litijuma, koju traži opozicija, dugo najavljivana i dva puta zakazivana, počela je u 11 sati, nakon što je njeno održavanje bilo odloženo usled nedostatka kvoruma.

Pred poslanicima će se naći ministarka energetike Dubravka Đedović Handanović. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas boravi u poseti Hamburgu, a premijer Miloš Vučević je u poseti Severnoj Makedoniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari