Kokanović: Tužićemo sve koji tvrde da smo plaćeni da protestujemo protiv eksploatacije litijuma 1foto FoNet Zoran Mrđa

Potpredsednik udruženja „Ne damo Jadar“ Zlatko Kokanović rekao je danas da priprema dokumentaciju da tuži sve koji tvrde da su ljudi koji protestuju protiv iskopavanja litijuma kod Loznice plaćeni da to rade.

„Pripremamo dokumentaciju. Tužićemo i medije, a tužili bi i predsednika Srbije (Aleksandra Vučića) kada bi znali da se neće pozvati na imunitet“, rekao je Kokanović za agenciju Beta.

On je pozvao bezbednosne službe u Srbiji, pre svega Bezbednosno-informativnu agenciju (BIA) da istraži koje su strane službe, kako tvrdi Vučić, umešane u proteste.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je i juče da neće dopustiti „nekim službama“ da drugi put daju „šuster-mat“ po pitanju iskopavanja litijuma u Srbiji kao što su, kako je rekao, to uradili prošli put.

On je na konferenciji za medije pozvao lidere protesta „Ne damo Jadar“ da idu zajedno na poligraf da se vidi, kako kaže, ko je „plaćen“.

Kokanović je rekao da bi i sam voleo da konačno sazna od službi bezbednosti koje strane službe pominje Vučić.

„Vučić, verovatno ima veze i u tužilaštvu i mogao bi da ‘probudi’ Zagorku Dolovac (vrhovni javni tužilac) da pokrene tužbe, ako ima dokaze“, rekao je Kokanović.

Dodao je da bi Vučić, kao pravnik, trebalo da zna da rezultati poligrafa nisu validni dokaz na sudu i da ne poziva demonstrante na taj test, „već ako sme i nije kukvica da pristane na javnu debatu na javnom servisu da bi građani mogli da saznaju istinu o štetnosti litijuma po životnu sredinu i zdravlje ljudi“.

Umesto debate, Vučić se, kako je rekao, „drži svog monologa i odgovara na pripremljena i odobrena pitanja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari