Kokanović: U četvrtak protest u Čačku, u subotu blokade saobraćaja 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Predstavnik udruženja „Ne damo Jadar“ Zlatko Kokanović izjavio je danas da će ekološke organizacije u narednom periodu kombinovano organizovati i proteste i blokade saobraćaja.

Kokanović je za televiziju N1, tokom blokade saobraćaja u Brezjaku kod Loznice, rekao da će u četvrtak biti organizovan protest u Čačku, a u subotu blokade saobraćajnica.

Za petak je, kako je dodao, najavljena sednica Skupštine grada Loznica, ali na njenom dnevnom redu nije Prostorni plan grada kojim se predviđa rudnik litijuma.

„Ali postoji mogućnost da će se vršiti dopuna dnevnog reda. mi ćemo biti tu prisutni, pratićemo dešavanje i pravićemo ili protest ili blokadu“, kazao je Kokanović.

Upitan da li će se građani kojima je potrebno da danas prođu magistralom Loznica-Valjevo koja je Blokirana, on je naveo da postoje alternativni prolazi za hitne slučajeve.

„Jeste da je malo lošiji put, ali moraju proći pored porušenih kuća, da vide zašto se bunimo i nećemo da živimo na lokaciji koja je slična Hirošimi“, naveo je on.

Na pitanje šta je poruka današnje blokade, Kokanović je pokazao na okupljene na magistrali koji su u tom trenutku uzvikivali: „Nećeš kopati“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari