Posle trinaest godina postojanja Zoo-vrt „Koki“, smešten na ulazu u inđijske „Leje“, uskoro će biti premešten na lokaciju udaljenu svega 150 metara od postojeće.

Sporazum su pre nekoliko dana potpisali predsednik Opštine Inđija Goran Ješić i vlasnik „Kokija“ Slavko Popović i tako zakopali ratne sekire. Naime, tema o preseljenju „Kokija“ često je u proteklom periodu korišćena u dnevnopolitičke svrhe, a pogotovu u izbornoj kampanji, kada su pristalice predsedničkog kandidata Marijana Rističevića branile vrt od namere opštine da ga iseli. Preseljenje privatnog zoo-vrta sa opštinskog zemljišta biće ozvaničeno na predstojećoj sednici Skupštine opštine, a razlog preseljenja je što Zoo-park smeta novim investicijama, tačnije, novoj saobraćajnici od Inđije prema Jarkovcima i koja razdvaja sportsko-rekreativnu zonu od parka.

– Bilo je puno nesuglasica ne oko toga da li opštini treba ili ne treba ovakav objekat. Nije sporno da je ovakav kutak potreban, pre svega, za najmlađe sugrađane. Otuda sam predložio trajno rešenje za Zoo-vrt „Koki“ koji bi imao podršku lokalne uprave preko javnih preduzeća. Postoji mogućnost da to bude posebna ustanova ili deo JKP Komunalac, što znači da će biti obezbeđeno kontinuirano finansiranje te ustanove. Rebalansom budžeta obezbeđen je iznos od pet miliona dinara za izradu planske dokumentacije i za početak ograđivanja nove lokacije, potez fazanerije lovačkog društva, koja se naslanja na gradsko jezero i potok – rekao je Ješić prilikom potpisivanja sporazuma.

Do preseljenja na novu lokaciju životinje iz vrta biće smeštene u dvorištu kuće Slavka Popovića.

– Da je ovakav park potreban Inđiji govori podatak da je svakodnevno u „Koki“ dolazilo na desetine mališana sa roditeljima kao i starijih sugrađana da sede i uživaju u prirodi. To je pokazatelj da iza ovakvog projekta treba da stane opština – rekao je Popović.

Potpis za sliku: Smetnja novoj saobraćajnici: Zoo-vrt „Koki“


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari