Odbornici Gradske skupštine usvojili su u petak budžet za narednu godinu u iznosu od 2,7 milijardi dinara. Polovina tih sredstava biće usmerena na investicije i komunalnu potrošnju, a samo za nastavak opremanja industrijske zone utrošiće se 170 miliona dinara.

 U puteve će biti uloženo 280 miliona dinara, za širenje vodovodne i kanalizacione mreže 165 miliona dinara, a za gradnju bazena sto miliona dinara. Javnom preduzeću za građevinsko zemljište usmereno je 409 miliona dinara, odakle će se finansirati uređenje grada. Za ustanove kulture opredeljeno je 156,9 miliona dinara, za školstvo 270,8 miliona dinara, za predškolsko obrazovanje 221 milion dinara, za fizičku kuluru 81 milion dinara i za socijalnu zaštitu 46,8 miliona dinara. Za rad Skupštine grada, njenih organa, gradonačelnika, Gradskog veća, pravobranilaštva i Gradske uprave – planirano je 438,8 miliona dinara.

Od 69 odbornika za budžet je glasalo 38 predstavnika vladajuće koalicije, DS, SPO-LDP, G-17 plus i NS, dok su 22 glasa bila protiv. Na sednici su verifikovni mandati novih pet odbornika iz redova SRS, budući da su prethodni prešli u SNS, i tako je praktično kompletirana gradska vlast u Šapcu. Drugi mandat dobili su direktori Narodnog muzeja Branislav Stanković, Međuopštinskog istorijskog arhiva Radomir Petrović,TOŠ – Dragojlo Lazić, kao i javni pravobranilac Ljiljana Dimitrijevič-Petakovići ombudsman Miloš Mijailović, a izabrani su i novi članovi upravnih, nadzornih odbora i školskih odbora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari