Kolarić na čelu Saveta Univerziteta u Kragujevcu 1Foto: Wikipedia/ Dushan wideway

Profesor Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu Milan Kolarević izabran je danas za predsednika Saveta Univerziteta u Kragujevcu.

Za njega se na konstitutivnoj sednici Saveta, koja se održava na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu, na tajnom glasanju opredelilo 19 od 21 člana tog tela.

Za zamenika predsednika Saveta izbran je profesor Pravnog fakulteta u Kragujevcu Milan Rapajić, koji je dobio 18 glasova članova saveta.

Posle verifikacije mandata, konstituisanja Saveta i izbora novog predsednika, data je jednočasovna pauza, a prva redovna sednica Saveta u novom sazivu na kojoj treba da bude izabran v.d. rektora, počela je u 12 časova.

Zbog bojazni od mogućih incidenata u sali u kojoj se održava sednica našli su se i inspektori MUP, koji su posle negodovanja više članovi Saveta izašli sa sednice, ali su ostali u hodniku Ekonomskog fakulteta.

Sednica se održava na Ekonomskom fakultetu, a ne kao što je uobičajeno u Rektoratu, jer je Ministrstvo prosvete tražilo da se sednica održi na tom fakultetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari