Više od 40 članova Mesnog odbora SRS-a leskovačkog prigradskog naselja Ančiki, kolektivno je napustilo stranku i podržalo Tomislava Nikolića. To je, u stvari, samo jedan od dvadesetak odbora radikala u kojima je došlo do razlaza sa politikom Vojislava Šešelja.

Do sada se trećina mesnih odbora SRS-a izjasnilo da podržava Tomislava Nikolića – kaže Slađana Mladenović, koja je pre desetak dana dala neopozivu ostavku na mesto potpredsednika OO SRS-a u Leskovcu i napustila SRS.

Po njenoj oceni, narednih dana će biti nastavljen prelazak čitavih mesnih odbora radikala u stranku koju formira Tomislav Nikolić. Ona takođe dodaje da će uskoro u Leskovcu biti i zvanično formiran inicijativni odbor nove stranke u Leskovcu.

Dešavanja na terenu, izgleda, uveliko demantuju donedavne izjave čelnika SRS-a u Leskovcu dr Gorana Cvetanovića, aktuelnog gradonačelnika i Tomislava Ljubenovića, poslanika u Skupštini Srbije, o jedinstvu Opštinskog i Okružnog odbora, jer je odjednom obelodanjeno prikriveno nezadovoljstvo radikala ukupnim stanjem u stranci i u samom Leskovcu.

Da li će se i u kojoj meri podela među radikalima odraziti i na stanje u Gradskoj skupštini, za sada može samo da se nagađa. Ovde skupštinsku većinu, pored radikala, čine SPS, DSS – NS i Socijaldemokratija.

Iz Opštinskog odbora SRS-a poslednjih dana nema javnog oglašavanja o najnovijim zbivanjima unutar stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari