Kolika je cena francuskih Rafala za Srbiju?

  1. Naravno da je Srbija kupila tacno onaj proizvod i onu kolicinu naoruzanja sa svim onim performansama koji joj se nakon Kumanovske kapitulacije dozvoljavaju. Ako neko slucajno misli da Srbija samostalno odlucuje o svojim oruzanim snagama, taj se je grdo prevario.

  2. @Jel´oces jednu kuglu ili ceo rafal?
    „Rafal“ je ipak „nalet vetra“, tzv. „Reful“ u Dalmaciji i Boki, stari pomorski izraz, nema veze sa vatrenim oružjem. Isto ovo nikakve veze nema sa samostalnim odlučivanjem, prosto je Rusija pod sankcijama, a opkoljeni smo NATO državama bez izlaza na more. Još za vreme Trampovog prvog mandata SAD su donele strategiju odbrane gde su za nas naveli da dokle god smo bliski sa Kinom i Rusijom po pitanju vojnotehničke saradnje njihova sa nama će biti ograničena. Da nema samostalnog odlučivanja, ne bi bilo ni ovog. Sve je to javno.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.