Kolika kazna očekuje vozača oklopnog vozila Vojske Srbije ukoliko bude proglašen krivim?

Ostavite komentar


  1. Veca kazna od kazne da upravlja tom tehnickom rugobom od vozila koje su izgleda napravili kovacki segrti u slobodno vreme. Da li to vozilo ima saobracajnu dozvolu i tehnicki pregled? Da li je podobno za kretanje u normalom saobracaju? Da li je bilo pod odgovarajucom pratnjom vojne saobracajne policije? Ako jeste – zasto jeste, ako nije – zasto nije. Sve su to pitanja koja se neizostavno postavljaju kada je rec o odmeravanju kazne. Ima li taj vozac nekog nadredjenog staresinu? Ko je njemu dao zadatak da upravlja borbenim naoruzanjem po civilnoj cesti? To nije privatno vozilo i ne moze se tretirati kao obicni automobil. U celoj toj prici postoji i lanac odgovornosti i vojne subordinacije. Sam vozac je ovde izgleda najmanje kriv. Naravno samo pod uslovom da je Srbija jedna pravna drzava.

  2. Očekivano da neće odgovarati starešina koji je nadređeni ubici. Oni ne motaju nikog da kontrolišu sve prepuštaju da se sami ljudi kontrolišu. Oni će da brane Kosovo? Bitno da su dobil oficirske plate i stanove.

  3. Ovo nema veze sa vezom. Koji je to pametnhakovic pisao taj zakon koji ..i o bez saobraćaja i uopšte kriv sa. Kaznama, ovaj. Ubica je. ,,zatro,, jednu porodicu ,, nema više pokolenja, ubio je decu ..mladost. Nema više poroda, i roditelje ,, sto znaci nikad više neće moći to ,, prezime,, u toj obitelji postojati ..uništio je ….i sad kazna doživotna nema tu odredjenost godina, doživotna ..ovo je jedna vrsta ,,genocida,, sad da li ili ,,taj neki umišljaj, pa on čim je. Pio i bio pijan. Nema tu olakšanja ..pio je da može da ubije…možda je i alkoholičar šta kažu njegovi zdravstveni kartoni ,kolege, ..dalj je bio obučen da vozi to. Čudo ..i zašto se u opšte dozvoljava izlazak tom vozilu iz kasarne zašto ..on treba da ide po livadama zemljanim putevima a nikako po. Putu sa dve trake. …ko mu je naredio da isti vozi ..jel obučen ili samo ima vozačku dozvolu. Koje kategorije….zašto ćuti. Vojska. Zašto. Gde im je taj. ,,navodno sindikat ,, uništen je totalno. Onog. Čoveka. Su hapsili da bi uništili. Tu svetlost u vojsci …sad mogu da rade šta hoće …da ubijaju po putevima malo po malo pa nekog ubiju ili sami ginu …vojsci treba. Dobro. Provetravanje. Dobro …..

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.