Kolike će biti plate zaposlenih u predškolskim ustanovama od 1. januara?

Ostavite komentar


  1. Sto ne strefi zemljotres Beograd,sve rade u interesu Beograda,opet isto Trepca rafi Beograd se gradi.

  2. Jedino mi u administraciji u visokom obrazovanju sa VII stepenom strucne spreme dotakli minimalac.

  3. Čuj doskolovavali !! Ma nije nego. Nisu mogli u 19.god da završe fakultete ali u 50.god mogu. A i po kom mehanizmu u BG primaju veću platu. Zar premijerka nije rekla za isti rad svi će biti isto plaćeni nebitno gde??? Gde je sad A.Brnabic da objasni razliku. Eee moja Srbijo i Srbijanci uzmite se jednom upamet i ne radite više za Beograd

  4. Primer u Lozničkom jednom vrtiću, ZADNJIH 5 GODINA NI JEDNA PRIREDBA NIJE ODRŽANA, DECA SKORO NIČEMU NISU NAUČENA, SAME GLUPOSTI. DAJTE IM 150HILJADA, NAGRADITE IH VIŠE OD LEKARA

  5. Nastavnik sa državnim fakultetom će imati 90000, a doškolovana vaspitačica preko 100000, plus klopa za dž! Pa nije čudo što više niko neće da studira za nastavnike matematike, fizike, biologije, hemije, jezika… Tuga!

  6. Sve je to strahovito malo za ove poslove, kao što malo imaju svi u obrazovanju. Uče nam decu, brinu o njia pola dana, zahtevamo od njih da budu vredni, da se nose sa svim problemima, a nisu nagrađeni ni koliko član UP u nekom javnom preduzeću.

  7. Pa mnogima koji spominju Beograd treb da bude jasno da Srbija ima sistem razvoja kao i africke kolonije gdje se u svakoj zemlji samo glavni grad izgradjivao i favorizovao,a ostalo nije ni bitno posto je kolonija e tako i u Srbiji favorizujemo komunisticki nakot koji je unakazio Srbiju i Srbe.

  8. Imenjače. Svuda u svetu je ista situacija. U prestonicama jesu veće plate ali oni plaćaju veći porez, crne stanova su veće, zakup stanova je skuplji, usluge su enormno visoke. Živeo sam u Budimpešti pet godina. Mađari iz grada beže na periferiju upravo iz navedenih razloga. U prestonici su samo zaposleni.

  9. Strasno. Kao laborant u visokom obrazovanju imam manju platu od cistacice u predskolskom obrazovanju.

  10. Vaspitačuca 100000, asistent sa doktoratom 70000! Univerzitet je suvišna institucija…

  11. Hajd da rešavamo problem prema realnom znanju, iskustvu, broju godina provedenih u jednoj oblasti, delatnosti rada..NPR. piar, službe kadrova, magacionerska službe, kuriri, vozači, i itd , bez obzira na formalni posedujući stepen stručne spreme, rade poslove koji su daleko ispod formalno neophodnih stručnih sprema.ZNAČI NPR 7 STEPEN ZA TE POSLOVE NIŠTA NE ZNAČI..PROSTO I TI I TAKVI FAKULTETI, A I SAMI PIOSLOVI SU REALNO NA NIVOU STARIH SREDNJIH ŠKOKLA+BOGATO RADNO ISKUSTVO..i to je to..mnogo značajnija su zanimanja, RAČUNOVODSTVENI POSLOVI, jer tu se stalno nešto menja a i zahteva se stalna akcija i rad pune koncetracije..npr već i KNJIGOVODSTVENI POSLOVI, ANALIZE, SU MNOGO TANJI, I samim tim bi trebalo da rade i zaradjuju mnogo manje..čisto da SE ZNA..

  12. A gde su tu Doljevac, Bojnik, Niš… gde niko ni ne pomišlja da plati master diplome vaspitača?!!! Ne radi se samo o doškolovanom kadru već i nama koji smo završili akademske studije(informacija za neupućene koji komentarišu)!!!

  13. Znači isti koeficijenti kuvara i spremačice ? Baš ste se izborili gospodo iz sindikata . Zašto to ne reguliše te da ne bude tako , izgleda da je mnogo bitno priznati mastere vaspitači a jer sigurno sa masterom mnogo bolje čuva decu nego bez mastera . A što je pomoćno osoblje ispod svakog nivoa to nikog nije briga . Zato niko neće da radi kao kuvar u vrtiću za bednu platu . Vreme je da se pozabaviti gospodo i ovim strukturama . Ako smo nebitni i tako potcenjeni u svakom pogledu šta vam to znači? Tolike razlike u koeficijentima nije bilo nekad ali očigledno da se naš rad ne ceni čak šta više podcenjuje . Mene je sramota moje plate sa 37 godina staža i četvrtim stepenom . Al vam vera koliko brinete o radniku .

  14. Kako to da su u državnom sistemu toliko velike razlike u platama? Vaspitačica 100.000 od nove godine, a ja ću sa VSS VII stepen sa povećanjem imati manje od 70.000 din. Pri tome radim posao koji donosi prihode.

  15. A gde to vaspitacica I’ma 100k? U kragujevcu je 60k I to na jedvite jade

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.