Koliki će biti budžet Zrenjanina 1Foto: M. P.

Projektovani budžet Zrenjanina za narednu godinu treba da premaši ovogodišnji od 4,4 milijarde dinara, rečeno je na današnjoj sednici Gradskog veća u ovom gradu.

U projekciji budžeta za 2022. godinu planirano je 6,4 milijarde dinara, što je uvećanje od 44 odsto u odnosu na budžet u tekućoj godini.

Zrenjaninski gradonačelnik ocenio je da je stanje u budžeta grada bolje i objasnio da je to zahvaljujući podršci Republike i dolasku investitora.

„Budžet za narednu godinu projektovan je na iznos od 6,4 milijard edinara na osnovu analiza primanja i prihoda u prva tri kvartala prethodne godine, odnosno u tekućoj godini. Većem budežtu doprineli su republički transferi na ime investicionog ulaganja“, objasnio je Simo Salapura.

On je najavio da će i u budžetu z anarednu godinu bar 20 odsto novca biti namenjeno investicijama.

Budžet Zrenjanina beležio je ove godine uvećanje od 500 miliona dinara ali to nije novac koji je bio namenjen rešavanju gradskih problema.

Reč je o novcu koji je dobijen od republičke vlasti, kako bi se opremila industrijska zona „Jugoistok“ gde je smeštena kineska fabrika guma Linglong.

Odluke gradskog veća Zrenjanina narednih dana usvojiće Skupštine grada, a jedno od pitanja koje interesuje ovdašnju javnost jeste da li će se i naredne godine finansirati stavka usluge prečišćavanja pijaće vode, s obzirom da privatni pogon prečistačavode ne snabdeva Zrenjanin vodom od 14. decembra 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari