Gradska uprava Požarevca pozvala je građane da se prijave za popisivače u predstojećem popisu stanovništva i obezbedila sve uslove kao bi ovaj značajan posao bio što valjanije obavljen, najavljeno je na konferenciji za medije u zgradi Gradskog zdanja. Prijavljivanje će se vršiti od 15. do 19. avgusta u mesnim zajednicama Bulevar i Braća Vujović i opštinskoj upravi u Kostolcu.


Za popis u Požarevcu biće, prema procenama, potrebno između 450 i 700 popisivača.

U gradskoj upravi u Požarevcu objavljene su prliminarne liste za instruktore popisivača. Od 195 ljudi, koliko se prijavilo iznad crte je 46.

Gradonaelnik Požarevca, Miodrag Milosavljević, pozvao je Požarevljane da se odazovu akciji popisa stanovništva. On je rekao da je, prema popisu iz 2002. godine, u Požarevcu bilo oko 74.000 stanovnika.

Načelnik gradske uprave Goran Milenković kaže da čitav postupak finansira Republika Srbija. Popisivači mogu postati državljani Srbije koji su punoletni sa najmanje srednjim obrazovanjem, koje krasi čitak rukopis, dobro poznavanje terena i stanovanja u naselju za koje se prijavljuje.

Popis stanovništva biće održan od 1. do 15.oktobra.

Poziv kandidatima za popisivače

Republički zavod za statistiku, na osnovu Zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u 2011. godini u Republici Srbiji („Službeni glasnik RS“, br. 104/09 i 24/11), objavio je javni poziv za prijavljivanje kandidata za popisivače.

Pozivaju se građani koji žele da učestvuju u Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2011. u svojstvu popisivača da se u periodu od 15. do 19. avgusta prijave u opštini/gradu u kojem stanuju.

Zainteresovani kandidati dužni su da se lično prijave u prostorijama popisne komisije na taj način što popunjavaju Prijavu za učešće u popisu (obrazac P-4b), a uslovi su državljanstvo Republike Srbije, najmanje 18 godina starosti. stečeno najmanje srednje obrazovanje, čitak rukopis, dobro poznavanje terena, odnosno stanovanje na teritoriji naselja za koje se prijavljuje.

Adrese na kojima se zainteresovani kandidati mogu prijaviti i radno vreme popisnih komisija – biće blagovremeno objavljeni na našem sajtu.

Detaljnije informacije o Popisu 2011 možete dobiti od 15. septembra besplatnim pozivom na broj: 0800 33 55 99

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari