Koliko godina treba da se izađe iz ekonomske krize?

Prelistavamo predratne listove Vreme i Pravdu – 28. februar 1938.

Ostavite komentar


  1. „Početak Drugog svetskog rata i ulazak Rumunije i Jugoslavije u Trojni pakt potpuno će razbiti političku saradnju zemalja na Balkanu.“
    Поново смо сведоци прекрајања историјских чињеница попут оног о прогањању Јевреја од стране српских власти током 2. светског рата. Као што у Србији тада није ни било српских власти већ само комесарске администрације а Јевреје су хапсили Немци и затварали их на теритирији НДХ на старом сајмишту, тако ни Југославија није разбила политичку сарадњу балканских земаља пред рат. Тачно је да је Румунија пришла Тројном пакту а да је Грчка била окупирана од стране Немаца, па Југославија више није ни имала с ким да сарађује на Балкану. Тачно је и да је југословенска влада потписала Тројни пакт 25. марта 1941, додуше без клаузуле о дозволи проласка немачке војске (што је неколико деценија касније ИФА споразумом дозвољено агресорским НАТО трупама). Чак и такав пакт је важио само два дана јер је влада која га је потписала срушена 27. марта а 10 дана касније Немачка је извршила агресију на Југославију, која је брзо поклекла због дејства немачке и хрватске пете колоне.

  2. Ne radi se o vremenu, nego o praktičnom problemu, o tome da nema ko da radi. Srpski narod je neizlečivo lenj.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.