Većina građana ne proslavlja Srpsku Novu godinu 1Foto: Pixabay /Javallma

Većina građana, odnosno čak 76 odsto izjasnilo se da ne proslavlja Srpsku Novu godinu, pokazuju rezultati Fejsbuk ankete lista Danas.

Od ukupno 2.900 građana, koliko je glasalo na ovoj anketi, čak 76 odsto njih, rekli su da ne slave, dok  24 odsto građana slavi Srpsku Novu godinu.

Većina građana ne proslavlja Srpsku Novu godinu 2

Taj procenta bio je za nijansu veći na Instagramu, gde je 77 odsto građana reklo da ne slavi, dok je 23 odnosno njih reklo da ipak slavi i ovu Novu godinu.

Anketa na Tviteru bila je nešto drugačija. Naime, 60 odsto građan izjasnilo se da ne proslavlja Srpsku Novu godinu, 16 odsto da proslavlja, a 24 odsto građana odabralo je opciju da su nekada slavili, ali viš ne, od ukupno 314 glasova.

Iste opcije ponuđene su u anketi na našem sajtu, gde je bilo 782 glasa. U ovoj anketi 61 odsto građana rekao je da ne obeležava Novu godinu koja se slavi 13. januara, 20 odsto njih, rekli su da slave, dok je 19 osto reklo da je nekada slavilo.

Bilo je različitih komentara na našu anketu.

„Svako neka slavi ono šta voli i kako oseća. Lično, nikada nisam slavio srpsku Novu godinu, jer je ne osećam kao svoju. Nova godina dolazi 31. decembra i nju samo slavim“, glasi jedan komentar na Fejsbuku.

Neki građani smatraju da je logično da se u Srbiji proslavlja ova Nova godina.

„Ako država Srbija proslavlja Božić 7. januara, logično je da proslavlja i Srpsku Novu godinu“, glasi komentar jednog građanina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari