Većina građana ne proslavlja Srpsku Novu godinu

Rezultati ankete na portalu Danasa i društvenim mrežama

Ostavite komentar


  1. Pitanje je da li bi brocenti koji su naveni u tekstu, kada bi se sprovela drugacija anketa, odgovarali procentu glasaca SNS-a?

    1. Ne bi… Evo nisam njihov glasac, ali volim da proslavim tu „srpsku novu godinu“ iz vise nekih razloga… Mislim da bi to trebalo i drzavni praznik da bude, umesto nekih datuma koje slavimo, a niko ne zna ni zbog čega…

      1. Ko je malo stariji i imao je još starije roditelje zna da je 1. januar u Kraljevini Jugoslaviji bio radni dan a 14. neradni. Ne može i jedno i drugo. Slaviti novu godinu 13 dana posle njenog kalendarskog nastupanja je debilno. Ako je nekada imalo smisla kao inat komunistima, danas nema ama baš nikakvog. Procenat koji je u anketi dobio „Danas“ treba da bude i biće još veći.

    1. Dane je u pravu.Mi SRBI kao imamo nasu novu godinu a sutra na posao.Ali…ide na bolje…Bice,menja se.

  2. Bravo za Danas. Vasi ciljevi pocinju da se ostvaruju. Samo nastavite da pljujete sopstveni narod kad god se ukaze zgodna prilika, a i kada se ne ukaze.

    1. Bravo Ziki, tako se to radi! Proslavila srBsku novu, ostala do 4 – 5 u provodu, ustala u 7, istusirala se, sredila za posao, na isti u kapitalistickoj firmi dosla uredno u 9, gde ces da gulis do 6 a ne do 5 za trijes i kusur iljada dindzi, i vec u 9 i 42 – pljas, ostavila komentar o velikosrBstvu na sajtu Danasa!
      I posle se neko pita zasto je ovakva situacija u drustvu!?
      Pa zbog ovakvih mandova !

      1. Čestitam i hvala na podsećanje
        Ne pamtim kada sam zadnji put čuo lepu srpsku reč
        Mandov

    2. Ako bi moglo malo preciznje – koji su to, zapravo, ciljevi Danasa? I koliko su do sada ostvareni? (na skali od 1 do 100)

      1. Živka, možeš ti mnogo više od ovoga, ovde na danasu posle famoznog najviše volim da čitam tvoje komentare ali ovo je ispod svakog nivoa. Kao da se neko drugi potpisao tvojim nick-om

  3. Pravilna bi bila tvrdnja da vecina gradjana koji posecuju portal „Danas“ ne slavi srpsku novu godinu.

    1. Posećujem ovaj portal redovno i redovno slavim i dočekujem Srpsku novu godinu.Tako je bilo i sinoć i opet sam stigla na posao na vreme. Kad nešto hoćeš nađeš način.

    1. Vaš komentar mi je izazvao osmeh ! Hvala.
      PS A kad sam se već uključio … uz svu šizofreniju tipa zlatnog doba koje se vidi samo na TV -u imamo i duplu Novu godinu !?
      Koliko se sećam iz detinjstva u pravoslavnoj porodici se slavio Mali Božić uz određene običaje ali se nije čekala ponoć 13.januara (tj.31.decembra).

  4. Mozda da je zovemo Crkvenom Novom Godinom? Ovo Srpska je cini mi se Jugoslovenština.

  5. Ma neka slavi ko sta hoce , gde sta hoce i koliko hoce, ja ne slavim nijednu novu godinu, samo verske praznike. Mene vise zanima kakve veze ima onaj silan kiceraj , jelke, lampioni,i ostale gluposti, kakve veze nakindjurena jelka ima sa pravoslavljem?

  6. Nema niceg sprskog u kalendaru Julija Cezara. Jedini sprski kalendar je milankovicev.

  7. Srpska nova godina je 1. januara po važećem kalendaru. OK? Ovo drugo je crkvena po kalendaru Gaja Julija Cezara koji u ovom momentu greši 13 dana u odnosu na tropsku godinu.

  8. Pravoslavna Nova godina ne postoji. To je čista glupost. Ne postoji ni Srpska Nova godina. Ali, nije uopšte ni bitno.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.