Koliko je koštao koncert Jelene Karleuše u Kraljevu? 1Foto: Vladimir Vasic/ATAImages

Pevačica Jelena Karleuša održala je koncert na trgu u Kraljevu, samo dan nakon što je ovaj grad zadesila tragedija kada je pet osoba poginulo, od čega troje dece, a nastup je građane koštao više miliona dinara.

Kako se vidi iz ugovora između Turističke organizacije grada Kraljevo i firme Jelene Karleuše, za ovaj događaj izdvojeno je 3.481.000 dinara, odnosno 4.177.200 dinara sa PDV-om.

Kako se navodi u ugovoru, u pitanju je pregovarački postupak bez objavljivanja javnog poziva, a kao cilj nabavke je navedeno „stvaranje ili kupovina jedinstvenog umetničkog dela ili umetničkog izvođenja“.

Koliko je koštao koncert Jelene Karleuše u Kraljevu? 2
Foto: Vladimir Vasic/ATAImages

Podsećamo, nakon pogibije čitave porodice kod Kraljeva u subotu popodne, u ovom gradu je prema rečima gradonačelnika Predraga Terzića ipak bio proglašen Dan žalosti. Međutim, za to niko nije znao, a koncert je ipak održan, budući da zvaničnog obaveštenja nije bilo u medijima.

Ipak, gradonačelnik Kraljeva putem svog Fejsbuk profila upitao je sve koji su uputili kritike na račun ogranizacije samog događaja „kako ih nije sramota“.

„Da lešinari iz kraljevačke opozicije ne biraju situaciju ni način u pokušajima da dođu do političkih poena potvrda je i tragedija koja je u subotu pogodila petočlanu porodicu i njihovu komšinicu. I da njima ništa nije sveto, pa ni smrt troje dece, njihovog oca i jedne žene, pokazali su juče, ali i odmah posle tragedije“, napisao je on.

On je dodao da, kao što su posle ubistava u školi „Vladislav Ribnikar“ pokušavali da dođu na vlast, tako su i sada smrt troje dece, od kojih je jedno bila beba od samo godinu dana, „koristili da prikupe političke poene“.

„Umesto da u subotu uveče isključe muziku, što su uradili svi kraljevački ugostitelji, restorani u kojima su kraljevački opozicionari stalni gosti, su cele večeri puštali glasnu muziku i veselili se. I onda je sutradan, jedan od njih, još pripit od bančenja, glumio zabrinutost i govorio na jednoj opozicionoj televiziji, kritikujući gradsku vlast i održavanje koncerta Jelena Karleuše. Pa kako vas, bre, nije sramota“, upitao je on.

Gradonačelnik je pitao i gde su „bili kad je trebalo pronaći dizalicu i uputiti je da što pre stigne na lice mesta i spasi ženu, koja je davala znake živote“.

„I spasli smo je, a vi ste za to vreme, verovatno, bili u kafani. Bili ste u kafani, a tamo biste bili i da ste na vlasti, jer, po Vašem mišljenju, ni Predsednik, ni gradonačelnik, ni predsednik opštine, nemaju nadležnosti da spašavaju živote ljudi, a pogotovu ne živote onih koji nisu starosedeoci. I za kraj, verovatno mene ne boli kad stradaju deca, jer dece nemam, kao što kaže vaš istaknuti član, pod nadimkom Rade Hitler. Samo vi, dragi naši opozicionari, nastavite da slavite Hitlera, a mi ćemo nastaviti da se borimo za ovaj narod“, zaključio je on.

Ipak, ni do sada nije poznato da li su i na koji način građani uopšte obavešteni zvaničnim putem da je Dana žalosti uopšte i bilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari