Koliko traje imunitet na koronu, kada se javljaju IgG, a kada IgM antitela?

Marija Gnjatović iz Instituta za primenu nuklearne energije (INEP) objasnila

Ostavite komentar


    1. Rađena serološka ispitivanja na SARS-CoV-2: rađeno ELFA metodom koja detektuje anti S antitela. Rezultat IgG At :pozitivan; indeks 5,44 Može tumačenje rezultata.

  1. kako su to utvrdili da je imunitet kod velikog broja ljudi – TRAJAN ????? Da li su to testirali imunitet na period od npr 50 godina? Gospođa je pre 2 – 3 meseca( ili manje ) tvrdila da imunitet traje od 3 do 6 meseci minimalno! Pokušava li to ona da nas ubedi da je nepotrebno razgovarati o bilo čemu vezano za vakcinisanje? Da li je ona „dopisni član“ Fajzera ili neke slične firme? Zbunjivanje i potcenjivanje naroda je svakodnevno – oseća li bilo ko odgovornost za izgovorenu reč??!!!!

  2. Pojma ova nema.Pozobite Prof dr Dikić Ivana u Frankfurtu koji radi sa virusima preko ,20g i on će vam na tečnom našem jeziku sve reći.Ništa trajno nije i neće biti otkriveno tokom tri četvrtine 2021g.Anti tela kod svih opadaju tokom vremena.Duži boravak anti tela bi ugrizio život ljudskom biću jer za opstanak čoveka se brine oko 2 kg virusa i bakterija.Orimer-vitusi nam održavaju kožu elastičnom,bakterije vare hranu

      1. Kakve veze imaju ti virusi koje pominješ sa korona virusom. Antitela koja nastaju kao odgovor na jednu vrstu virusa, ne utiču na drugu vrstu, jer da nije tako, onda bi postojala jedinstvena vakcina za sve bolesti koje izazivaju virusi.
        Moguć je trajan imunitet za neke viruse. Primer je virus velikih boginja ili hepatitis B.

      2. Jelice, i ostali koji koji spominjete vakcinu…U tekstu nije ni jednom spomenuta vakcina, jer to nije tema teksta. Podsećate me na one iz skupštine, nije važno koja je tema na dnevnom redu udri po Djilasu. U ovom slučaju po vakcini.

    1. Koleginica je u pravu nisu samo antitela odgovorna za imunitet ima i drugih delova imunog sistema koji se zovu memoriske celije recimo preboleli ste zauske ili boginje u detinjstvu nemate antitela ali se nikad vise ne mozete razboleti. Ne lupajte gluposti nego citajte.

  3. Koronu sam imala pocetkom juna i jos uvek imam IGG antitela
    Kolicina antitela je verovatno srazmerna kolicini virusa koji neko ima u momentu bolesti
    Ja sam imala tezi oblik korone …..pila antibiotike, primala infuzije, primala injekcije…..

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.