Sremska Mitrovica se uveliko sprema za Međunarodni festival folklora „Srem folk fest“ koji će biti održan od 9. do 12. avgusta. Ovogodišnji šesti po redu Festival, prema najavi organizatora – Centra za kulturu Sirmijumart, a pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica, okupiće ansamble iz devet zemalja sa više od 500 učesnika.

Svečano otvaranje Festivala je u nedelju, 9. avgusta, u 20.30, u najužem gradskom jezgru na Žitnom trgu, a učesnici tog koncerta su ansambli iz Ukrajine, Grčke, Poljske, Bugarske, Mađarske, Hrvatske, a iz grada domaćina Mađarsko KUD „Srem“, Ukrajinsko društvo „Kolomejka“ i KUD „Branko Radičević“.

U ponedeljak, 10. avgusta, u 20.30, je „Veče srpskog folklora“ na kome će nastupiti kulturno-umetnička društva „Tipoplastika“ – Gornji Milanovac, „Branko Radičević“ – Stara Pazova, „Tent“ – Obrenovac i „Branko Radičević“ – Sremska Mitrovica.

Trećeg dana „Srem folk festa“, 11. avgusta, nastupiće ansambli iz Ukrajine, Bugarske, Poljske, Grčke, Slovačke, Mađarske, Bosne i Hercegovine i „Klasy“ iz Stare Pazove. U programu četvrte festivalske večeri, 12. avgusta, kada će Festival biti zatvoren, učestvovaće ansambli iz Ukrajine, Grčke, Poljske, Bugarske, Mađarske, Slovačke i Srbije.

Inače, svakom festivalskom koncertu prethodiće defile učesnika u 19.30 ulicama centra grada. Svi koncerti će počinjati u 20.30, a u slučaju lošeg vremena umesto na Žitnom trgu programi će se odvijati u hali PSC „Pinki“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari