Kolubarske: Direktor JP Kolubara demantuje informacije Narodne stranke u vezi sa otvaranjem brane Stubo-Rovni 1Foto: Đorđe Đoković

Povodom „neproverenih, nepotpunih i netačnih informacija iznetih na konferenciji za novinare od strane predsednika GrO Narodne stranke Miloša Milivojevića, a koja je preneta na medijima dana 22. i 23. novembra”, saopštenjem za javnost se oglasio Ivan Beljić, v.d. direktora JP za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo-Rovni „Kolubara”, piše portal Kolubarske.rs.

„Javno preduzeće Kolubara je po planu i dinamici izvođenja radova na izgradnji mini hidroelektrane Rovni smeštene u podbranskom delu, dana 10. novembra 2022. godine, na zahtev ovlašćenih izvođača radova Hidro-tan doo Beograd, u skladu sa regularnom procedurom otvorilo evakuacioni organ brane Stubo- Rovni radi ispitivanja uticaja kinetičke energije ispuštene vode na stabilnost obala-utvrda u zoni novoprojektovane i izgrađene MXE Rovni”, stoji u Beljićevom saopštenju koje Kolubarske prenose u celosti.

On u svom obračanju javnosti i medijima dodaje da su „ispitivanja su rađena u skladu sa pravilima struke, u prisustvu ovlašćenog izvođača radova na MHE i odgovornog lica JP Kolubara. Po završetku ispitivanja regularnom procedurom je zatvoren evakuacioni organ brane”, tvrdi on.

Po njegovim rečima izvršena ispitivanja nisu zahtevala posebne mere u smislu obaveštavanja stanovništva u priobalju reke Jablanice jer je postojeći proticajni profil korita reke dimenzionisan da može nesmetano da primi 50 m3/s, a da pri tome ne dođe do izlivanja u priobalju, prenose Koubarske.

Više vesti iz ovog grada čiatjte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari