Prošle sedmice državni sekretar Ministarstva finansija Miodrag Đidić boravio je u Novom Pazaru i sa zamenicima predsednika opština Tutin i Novi Pazar, posetio granični prelaz prema Crnoj Gori Mehov krš. Đidić je najavio da će punkt biti pomeren bliže granici sa susednom državom i da će se nalaziti u selu Špiljani (tutinska opština).

Prošle sedmice državni sekretar Ministarstva finansija Miodrag Đidić boravio je u Novom Pazaru i sa zamenicima predsednika opština Tutin i Novi Pazar, posetio granični prelaz prema Crnoj Gori Mehov krš. Đidić je najavio da će punkt biti pomeren bliže granici sa susednom državom i da će se nalaziti u selu Špiljani (tutinska opština). Građani neće morati više da se legitimišu kada idu na svoja imanja, a granični prelaz će imati izgled koji zahtevaju savremeni standardi.
Lokalne samouprave u Novom Pazaru i Tutinu saopštile su da su one pokrenule inicijativu za izmeštanje i izgradnju novog graničnog prelaza koji se nalazi između opština Tutin i Rožaje.
Na ovu informaciju reagovao je potpredsednik Sandžačke demokratske partije i poslanik Mujo Mujović. U izjavi za naš list podsetio je na konferenciju za novinare u Novom Pazaru, kada je pre dva meseca rekao da će u Odboru za bezbednost Skupštine Srbije pokrenuti inicijativu za izmeštanje graničnog punkta na Mehovom kršu.
– Mi smo to tražili kao stranka i naši koalicioni partneri iz DS, na naš zahtev, bili su u tehničkoj poseti radi utvrđivanja nove lokacije za punkt na Mehovom kršu. Ne želimo da i na ovakvim stvarima stičemo političke poene i da se hvalimo tuđim rezultatima, kao što su to uradili predstavnici lokalnih samouprava u Novom Pazaru i Tutinu, koristeći za to svoje medije. Za nas je jedino bitno da se izađe u susret građanima na tom prostoru i što će naša inicijativa biti realizovana – istakao je za Danas potpredsednik SDP i poslanik Mujo Muković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari