Komesarijat za izbeglice: U celom regionu gotovo 10.000 osoba se vodi kao nestalo 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Komesarka za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević danas je, povodom Međunarodnog dana nestalih, izjavila da se u celom regionu još 9.733 osobe vode kao nestale, kao i da će se uložiti napori da porodice nestalih „dočekaju dan kada će moći dostojanstveno da sahrane svoje najmilije“.

Kako se navodi u saopštenju Komesarijata, Stanisavljević je na konferenciji, koju je organizovala Koordinacija srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica sa prostora Jugoslavije, izrazila solidarnost sa porodicama nestalih i istakla važnost nastavka traganja za istinom i pravdom.

Ona je navela da su se danas okupili kako bi odali počast onima koji su nestali ratovima i sukobima na prostoru Jugoslavije, naglasivši da za Komesarijat „nestali nikada neće biti zaboravljeni“.

Posle konferencije, Stanisavljević je sa porodicama nestalih, delegacijom Koordinacije i učesnicima ceremonije u Tašmajdanskom parku položila venac i cveće na spomenik svim žrtvama ratova 1990-ih godina na prostoru Jugoslavije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari