Komisije za nestala lica: Identifikovana još jedna srpska žrtva rata u bivšoj Jugoslaviji 1Foto: Pixabay/Valelopardo

Na Institutu za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Beogradu, uz prisustvo članova porodice, danas je obavljena identifikacija posmrtnih ostataka jedne žrtve srpske nacionalnosti, stradale tokom oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, 1992. godine u Splitu u Hrvatskoj.

Kako se navodi u saopštenju republičke Komisije za nestala lica, posmrtni ostaci stradalog lica preuzeti su 30. marta od Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine, na graničnom prelazu Kotroman – Vardište.

Posmrtni ostaci tog lica, kako su naveli iz komisije, prvobitno su bili sahranjeni na groblju Lovrinac u Splitu, a nakon razmene 1993. godine sa hrvatskom stranom predati su bosanskoj strani i sahranjeni na groblju Trebinje kao NN lice.

Nakon ekshumacije na tom groblju radi uzimanja referentnih uzoraka za DNK analizu posmrtni ostaci su smešteni u mrtvačnicu u Nevesinju.

Identitet posmrtnih ostataka stradalog lica utvrdjen je metodom analize DNK i njegova sahrana biće obavljena u skladu sa izraženom željom porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari