Kompanija Durst pozvala stanare bloka 37 da se upoznaju sa projektom i dokumentacijom 1Foto: N1

Kompanija Durst saopštila je danas da je privremeno obustavila radove na izgradnji objekta u bloku 37 „radi dobrosusedskih odnosa“ i pozvala je komšije da se upoznaju sa projektom i dokumentacijom.

Sve insinuacije da stanare ostavljamo bez drveća, trotoara i da im se „zgrada diže tik ispred prozora“ su tendenciozne i navode na nehuman odnos investitora pema zajednici, navodi se u saopštenju.

Po projektu se vidi, navodi kompanija, da je udaljenost parcele na kojoj se gradi poslovni kompleks od stambene zgrade 29 metara, ali i da je sama fasada uvučena sedam metara od početka parcele.

Uvidevši nezadovoljstvo do kojeg je došlo usled netačnih informacija i iniciralo je uključivanje predstavnika Grada, odlučili smo da se kao znak dobre volje i dobrosusedkih odnosa uključimo u razgovore sa stanarima bloka 37, ističe kompanija Durst.

Pozivamo predstavnike stambenih zajednica iz Bulevara Milutina Milankovića, od brojeva 162 do 172, da se jave na mejl kompanije [email protected], kako bismo ih uputili u stvarno stanje stvari i upoznali ih sa činjenicama.

Pored toga, spremni smo da razgovaramo i o tome kako da poboljšamo generalne uslove života u bloku 37, ali ne možemo dozvoliti da budemo kolateralna šteta pojedinačnih interesa, jer našim postupanjem ni u jednom trenutku nije povređen propis, a svako dalje opstruiranje radova na našoj parceli, po važećim aktima, izdatim od nadležnih institucija, predstavljalo bi grubu povredu osnovnih načela pravne sigurnosti i pravne države, zaključuju u Durstu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari