U opštini Žagubica upriličeno je potpisivanje ugovora o poveravanju obavljanja komunalne delatnosti između opštine Žagubica i kompanije A.S.A. d.o.o. iz Beograda. Opštinskom odlukom o održavanju čistoće kompaniji A.S.A. je poveren posao obavljanja komunalne delatnosti sakupljanja i odvoženja komunalnog otpada sa područja opštine Žagubica.

Uslugom odnošenja smeća će biti pokrivene sve mesne zajednice opštine Žagubica: Žagubica, Laznica, Selište, Milatovac, Suvi Do, Izvarica, Ribare, Vukovac, Jošanica, Osanica, Krepoljin, Breznica, Sige, Milanovac, Krupaja, Medveđica, Bliznak i Lipe.

Ugovor su potpisali: Safet Pavlović, predsednik opštine Žagubica, Bojan Marković, generalni direktor za kompaniju A.S.A. u Srbiji.

Safet Pavlović, predsednik opštine Žagubica, tom prilikom je rekao:

– S obzirom da se opština Žagubica nekoliko godina susretala sa problemom iznošenja i deponovanja smeća, sa zadovoljstvom mogu da izjavim danas da smo taj problem uspešno rešili. Posle sprovedenog konkursa potpisan je ugovor sa preduzećem A.S.A., koje je bilo jedini učesnik konkursa. Nekoliko meseci unazad dok je konkurs trajao pomenuto preduzeće je radilo na istim poslovima kao podizvođač našem javnom komunalnom preduzeću. Građani opštine Žagubica su izuzetno zadovoljni pruženom uslugom, tako da je današnje potpisivanje ugovora samo potvrda naše dalje saradnje – precizirao je Pavlović.

Bojan Marković, generalni direktor za kompaniju A.S.A. u Srbiji, istakao je da uslugu sakupljanja i transport otpada kompanija A.S.A. do sada pruža za više od 150.000 stanovnika u sedam opština:

– Naša usluga se odnosi na celokupnu teritoriju opštine i obuhvata besplatnu podelu posuda za sakupljanje otpada. Spektar usluga se stalno proširuje i modernizuje. Na taj način sav nastali otpad se uvodi u organizovan sistem sakupljanja i smanjuje se stvaranje divljih deponija, za čije čišćenje su opštine izdvajale velike svote novca. Sami smo svesni uticaja divljih deponija na životnu sredinu i zato bih ovog puta pohvalio opštinu Žagubica zato što su prepoznali pre svega interes svojih građana i odlučili da urede teritoriju svoje opštine i budu dobar primer i drugim opštinama Braničevskog okruga – izjavio je Marković.

Inače, kompanija A.S.A. u Srbiji posluje od 2006. godine, razvija i rukovodi sa dva regionalna centra za upravljanje otpadom: Kikinda i Lapovo, koji su izgrađeni po najvišim ekološkim i EU standardima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari