Direktor Narodne kancelarije predsednika Srbije Dragan Đilas posetio je juče, u okviru akcije „Probudimo Srbiju“, izdvojena odeljenja seoskih osnovnih škola u opštinama Valjevo i Kosjerić.
Đilas je u selu Bačevci kod Valjeva posetio osam đaka izdvojenog odeljenja OŠ „Dragoljub Ilić“ iz Dračića.

Direktor Narodne kancelarije predsednika Srbije Dragan Đilas posetio je juče, u okviru akcije „Probudimo Srbiju“, izdvojena odeljenja seoskih osnovnih škola u opštinama Valjevo i Kosjerić.
Đilas je u selu Bačevci kod Valjeva posetio osam đaka izdvojenog odeljenja OŠ „Dragoljub Ilić“ iz Dračića. Osnovci u Bačevcima dobili su na poklon kompjuter, TV prijemnik, CD i DVD plejer, državnu zastavu Srbije, geografske karte Srbije i Evrope, globus, mapu loze Nemanjića i knjige „Velikani Srbije“, „Godišnja doba“ i „Ćirilica i latinica“. Đaci su dobili komplete lektire, lenjire, šestare, sportske rekvizite i paketiće slatkiša.
Direktor Narodne kancelarije je uručio poklone i đacima OŠ „Mito Igumanović“ u selu Tubići kod Kosjerića koju pohađa 10 učenika. Đilasov pomoćnik Zoran Gajić obišao je valjevska sela Klanicu, gde u izdvojenom odeljenju OŠ „Stevan Filipović“ iz Divaca nastavu pohađa 19 đaka, i Oglađenovac, gde u OŠ „Milovan Glišić“ iz Valjevske Kamenice u prva četiri razreda ima 10 đaka. U Godečevu, kod Kosjerića, Gajić će biti gost 10 učenika OŠ „Jordan Đukanović“.
Akcija „Probudimo Srbiju“ počela je u oktobru 2005, a za više od godinu dana tim Narodne kancelarije predsednika Srbije obišao je 57 opština u 17 okruga i 190 sela sa izdvojenim odeljenjima osnovnih škola koje ukupno pohađa 3.700 đaka. Cilj akcije „Probudimo Srbiju“ je podrška stanovništvu nerazvijenih opština, a Narodna kancelarija predsednika Srbije nastoji da tom akcijom lokalne zajednice dobiju pomoć kao znak da država misli na njih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari