Region Srema bi do kraja naredne godine trebalo da dobije kompletnu digitalizovanu mrežu sa oko 150.000 priključaka.
Prioriteti Telekoma Srbija tokom ove godine u Sremu biće nastavak digitalizacije, povećanje broja korisnika, smanjenje broja dvojničkih priključaka i još bolja komunikacija sa korisnicima – rekao je na konferenciji za novinare direktor sektora za usluge u Izvršnoj jedinici Sremska Mitrovica Željko Pijevac.

Region Srema bi do kraja naredne godine trebalo da dobije kompletnu digitalizovanu mrežu sa oko 150.000 priključaka.
Prioriteti Telekoma Srbija tokom ove godine u Sremu biće nastavak digitalizacije, povećanje broja korisnika, smanjenje broja dvojničkih priključaka i još bolja komunikacija sa korisnicima – rekao je na konferenciji za novinare direktor sektora za usluge u Izvršnoj jedinici Sremska Mitrovica Željko Pijevac. U regionu Srema sa sedam opština u kojima je 114 naseljenih mesta i više od 330.000 stanovnika Telekom sada ima 123.432 priključka, od kojih 3.496 ISDN linija.
Po rečima šefa službe za mrežu u IJ Sremska Mitrovica Aleksandra Stanulovića, od 2001. do prošle godine ukupna ulaganja u telekomunikacije na nivou ove Izvršne jedinice bila su 23.499.869 evra.
– U ovaj vek smo ušli sa 85.000 korisnika, a plan je da na kraju ove godine bude više od 130.000 korisnika. Uložiće se više od 500 miliona dinara za izgradnju novih 37 telefonskih centrala širom Srema kako bismo na kraju ove godine imali 40 telefonskih linija na 100 stanovnika, a broj dvojničkih priključaka sa skoro 18.000 sveli na samo 3.192 – ističe Stanulović i dodaje da je u prvoj fazi u Sremskoj Mitrovici, Rumi, Inđiji i Staroj Pazovi instalisano 3.648 ADSL priključaka, a da će u Sremu krajem godine ukupno BITI 8.660 ADSL priključaka za istovremeni prenos glasa i podataka. Korisnici koji su do sada podneli zahtev za ADSL usluge biće oslobođeni plaćanja naknade za zasnivanje pretplatničkog odnosa u iznosu od 5.900 dinara i tri meseca će imati popust od 15 odsto na cenu mesečne pretplate.
Regionalni menadžer u Direkciji za mobilne komunikacije Petar Popović navodi da MTS razvija svoju poziciju lidera na našem tržištu mobilne telefonije. Na teritoriji Srema nalazi se ukupno 45 baznih stanica MTS, a u planu je da se postavi još 25 baznih stanica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari