Košarkaše Crvene zvezde u petak u Kaunasu očekuje utakmica bez rezultatskog značaja, ali posebno važna u okviru priprema za polufinalni serijal plej-ofa ABA lige koji počinje 14. aprila (18.45). Crveno-beli više nemaju nikakve šanse za plasman u četvrtfinale Evrolige, ali će protiv Žalgirisa imati motiv u vidu revanša za prvi međusobni susret TOP 16 faze, kada im ni „dupla dioptrija“ nije pomogla da bilo šta pogode sa distance.

Trener Dejan Radonjić ima dosta razloga za zadovoljstvo uoči puta u Litvaniju. Prvi stručnjak crveno-belih posle mesec i po dana imaće na raspolaganju sve igrače, s obzirom da će se u tim vratiti Branko Lazić, kao i Markus Vilijams, koji je propustio poslednji susret sa Megom, s obzirom da je u meču sa Albom u Berlinu izvrnuo skočni zglob.

– Markus je u konkurenciji za tim, dok će Laziću posle 40 dana pauze biti potrebno vreme. Pokušaćemo da ga vratimo na nivo pre povrede, njegova povreda je mogla da bude gora i nismo hteli da ga dodatno opterećujemo posle meča sa Cedevitom gde je zadobio udarac – istakao je Radonjić.

Žalgiris takođe nema šanse da se plasira u četvrtfinale, tako da se može očekivati znatno lepši meč u odnosu na prvi u Areni kada je Zvezda šutirala 0-19 za tri poena.

– Žalgiris ima pobedu više od nas, savladao nas je u Areni, u meču gde smo imali loš šut spolja. Protivnik je iskusan i kvalitetan, iako igramo bez opterećenja, idemo na pobedu – poručio je trener Zvezde.

Bez glavobolje

Trener Zvezde nije zabrinut zbog činjenice da će crveno-beli u kratkom periodu preći 3.000 kilometara do utakmice sa Partizanom u plej-ofu ABA lige: „Dosta se priča o završnici ABA lige, imamo svoj raspored, mislim da to što ćemo putovati u Kaunas i Valjevo neće imati preveliki uticaj, put je težak, ali u tom smo ritmu cele sezone“, apostrofirao je Radonjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari