Repriza evropskog polufinala u drugom kolu olimpijskog turnira. Pre pola godine, najbolji rukometaši Srbije su na Evropskom prvenstvu u Beogradu dobili derbi s Hrvatskom i otišli u borbu za zlato, a danas će protiv iste ekipe probati da osvoje prve bodove u B grupi na Igrama u Londonu (17.15). Komšije su ih već upisale, sjajnim izdanjem u duelu s Južnom Korejom (31:21), dok su „orlovi“ vodili glavnu reč do 50. minuta meča s moćnom Španijom, a onda neobjašnjivo stali i pustili „crvenu furiju“ da im s kamatom naplati minus s poluvremena (21:26).

– Mrtva tišina, koja me je dočekala u svlačionici, dovoljno govori koliko je svima teško pao ovaj poraz. Bili su bolji od nas tih desetak minuta, ali nismo zalužili da izgubimo s tolikom razlikom. Ne posle odličnog prvog poluvremena. Čak i kada smo skliznuli u minus igrali smo dobru odbranu, ali smo im dali previše lopti u ruke, posle čega bi se Španci razleteli po terenu i iz brzih kontri nam davali lake golove. Ozbiljna smo ekipa, ali smo na momente ispadali baš naivni – priznaje selektor „orlova“ Veselin Vuković, koji je manje-više uobičajen pad u odlučujućoj fazi meča pokušao opravdati olimpijskim neiskustvom rukometaša, koji su dugo odsustvovali sa najvećeg sportskog planetarnog takmičenja.

Mada se selekcija bivše jugoslovenske republike od raspada zajedničke države nalazi u vrhu svetskog rukometa, a sadašnja garnitura, predvođena jednim od najboljih igrača današnjice Ivanom Balićem, ima sve što je potrebno za novu olimpijsku medalju, naš strateg se nada muškoj i neizvesnoj borbi.

– Pokušaćemo da se brzo konsolidujemo i pozitivnim rezultatom protiv komšija izvučemo iz ove neprijatne situacije. Hrvatska je izuzetna selekcija, iz najužeg kruga kandidata za medalje, ali ni mi nismo slučajno stigli dovde – podseća Vuković, a njegov umereni optimizam podržava prvi golman Darko Stanić.

– Sreća je što imamo više prilika za popravni. Nadam se da ćemo već protiv vrlo jakih Hrvata dokazati da smo pravi tim – očekuje iskusni čuvar mreže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari