Na svečanoj sednici Skupštine grada koja će biti održana sutra u 10 časova, odbornici će razmatrati Predlog odluke o dodeli Februarske nagrade grada Novog Sada za 2009. poznatom kompozitoru i dirigentu Jovanu Adamovu.

Nakon toga, u 11 časova, počeće redovna sednica Skupštine grada, a na dnevnom redu će se, između ostalog, naći Predlog odluke o angažovanju revizora završnog računa budžeta grada za 2009, rešavanje stambenih potreba ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca na teritoriji grada, izmene programa investicionih aktivnosti javnih i javno-komunalnih preduzeća, kao i formiranje odbora za podizanje spomenika Mihajlu Pupinu, Lazi Kostiću i Vasi Stajiću u Novom Sadu.

Odbornicima su naknadno dostavljeni materijali koji se tiču utvrđivanja minimuma procesa rada u slučaju štrajka javnih i javno-komunalnih preduzeća, za koje je Gradsko veće predložilo da se po hitnom postupku uvrste u dnevni red. Tim povodom, predsednik Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Novog Sada Zoran Radosavljević uputio je predsedniku i odbornicima Skupštine grada, gradonačelniku Novog Sada i direktorima preduzeća pismo u kojem se navodi da nisu ispunjeni zakonski uslovi da se ova pitanja stave na dnevni red Skupštine, jer sindikatima nije omogućeno da se izjasne pri utvrđivanju minimuma procesa rada, te da se u predloženom rešenju zahteva obavljanje svih delatnosti gotovo u celini, čime se zaposlenima uskraćuje pravo na štrajk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari