Komunalno javno preduzeće „Izvor“ Petrovac na Mlavi dobrim poslovanjem je uspešno završilo 2015. godinu. Direktor preduzeća Ivan Vlajić je rekao da je uzrok za uspešnu 2015. godinu dobro poslovanje u 2014. godini kada je unutar preduzeća sprovedena finansijska reorganizacija koja je dala uslove za dobar i uspešan rad u 2015. godini.

 -U 2014. godini smo poslovali dobro i iskazali dobit od 8,7 miliona dinara i polovinu dobiti smo uplatili u budžet opštine Petrovac na Mlavi. To što smo radili u 2014. godini stvorilo je uslove da dobro poslujemo i u 2015. godini kada je KJP „Izvor“ iz sopstvenih sredstava investiralo preko 50 miliona dinara. Investirano je u vodovod, tačnije u izradu novih cevovoda, novih vodovodnih linija, novih kanalizacijonih linija i u popravke starijh linija u visini od 17 miliona dinara. Pojedini cevovodi su bili stari i preko 25 godina, što je stvaralo velike probleme građanima.U investiciju samoočitavanja potrošnje vode uloženo je 5 miliona dinara i do sada je ugrađeno 850 samočitača, tako da prilikom očitavanja potrošnje vode više neće biti ulaska u dvorište niti podizanje poklopca na šahti. Ova investicija će se nastaviti i u 2016.godini. Vozni park je takođe obnovljen, što je bilo i u planu da se ove godine ostvari. Za potrebe komunalne higijene nabavljen je smećar kapaciteta 16 metara kubnih, nabavljen je kamion kiper nosivosti 10 tona, koji će sluziti za građevinske radove koje izvodi vodovodna operativa. Nabavljeno je i putničko vozilo marke „Opel“ i jedno dostavno vozilo nosivosti 850 kilograma, koje će služiti za potrebe komercijale“, rekao je direktor Vlajić.

Kvalitetna vozila

Sva vozila su bila izložena na gradskom trgu gde su građani mogli da se uvere u njihov kvalitet. Takođe, sva vozila je pogledao i predsednik opštine Radiša Dragojević u društvu direktora KJP „Izvor“ Ivana Vlajića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari