Gradsko veće Leskovca donelo je odluku da komunalne usluge budu od 1. januara naredne godine skuplje za 9,5 odsto. Korekcija cena će biti primenjena u JKP Toplana, PWW, Direkciji za urbanizam i JKP Dom, dok će u JKP Vodovod i grdeličkom Komunalcu biti samo 3,3 procenta, jer su u tim kolektivima ranije povećane njihove usluge za šest procenata.

 Protiv novih, viših cena komunalaca, bili su članovi Gradskog veća iz redova opozicije, ali taj stav nije prihvaćen, jer bi javna preduzeća ušla u još teži položaj, jer uglavnom beleže gubitke.

Na sednici Veća, posle javno raspisanog konkursa, izabrano je osmoro zamenika načelnika gradskih uprava. U Upravi za urbanizam, novi zamenik je Bratislav Đokić, diplomirani ekonomista, Upravi za imovinu Dobrila Nedeljković, diplomirani pravnik, Upravi za finansije Dragutin Miljković, diplomirani ekonomista, Upravi za zaštitu životne sredine Dragana Ivančević, diplomirani hemičar, Upravi za opšte poslove Miodrag Stanković, diplomirani ekonomista, zamenik načelnika Uprave za poslove Gradske skupštine i Gradskog veća je Stanoje Sekulić, diplomirani ekonomista, a Gradskog uslužnog centra Lidija Dimitrijević, diplomirani ekonomista.

Zamenici načelnika u Upravi za inspekcijske poslove i Upravi za obrazovanje i kulturu nisu izazbrani jer je dokumentacija bila nepotpuna, ali i zbog sukoba interesa i zato što kandidati nisu ispunjavali uslove konkursa, pa će biti ponovljeni. Kako je članove Gradskog veća obavestio Božidar Vučković, koji je bio na čelu Komisije za izbor zamenika načelnika gradskih uprava, za deset upražnjenih mesta zamenika načelnika konkurisalo je 13 kandidata. Ranije su, takođe posle javnog konkursa, izabrani načelnici. Ovo je, inače, prvi put da se u Leskovcu načelnici, ali i zamenici načelnika gradskih uprava biraju posle javnog konkursa.

 

Predstavljen sajt grada

Leskovac – Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović sa saradnciima priredio je uobičajeni novogodišnji prijem za leskovačke novinare i dopisnike beogradskih medija. Ranije planirani prijem za odbornike Gradske skupštine, koji je trebalo da bude održan juče, otkazan je zbog štednje i sredstva za tu namenu biće utrošena u humanitarne svrhe. „Bez obzira na pojedine kritičke primedbe na rad moga kabineta, nikada nisam odgovarao na takva pisanja, jer smatram da smo na istom zadatku, u službi naroda“, kazao je na prijemu priređenom za novinare dr Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca. Prijem za predstavnike ,,sedme sile’’ bio je ,,radnog karaktera’’, jer je zvanično predstavljen novi sajt grada (www.gradleskovac.org), koji bi trebalo da poboljša komunikaciju i Leskovčanima omogući da lakše dođu do potrebnih informacija i brojnih dokumenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari