U Beogradu hapšenje pripadnika komunalne milicije i drugih osoba 1Foto: Z. S. M.

Policija je po nalogu Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu u dve akcije uhapsila devet osoba, među kojima nekoliko pripadnika komunalne milicije i jednog saobraćajnog policajca, potvrđeno je danas agenciji Beta u VJT.

 

Osumnjičeni su lišeni slobode zbog sumnje da su izvršili krivična dela zlopotreba službenog položaja, trgovina uticajem i zlouptreba položaja odgovornog lica.

Oni su uhapšeni po nalogu Posebnog odelenja za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu, u saradnji sa Odelenjem za borbu protiv korpucije Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašanjih poslova Srbije.

Postoje osnovi sumnje da je rukovdilac u komunalnoj miliciji P.S. u više navrata zloupotrebi službeni položaj, zajedno sa D.P i M.A, i da je izvršio krivično delo trgovina uticajem da sebi i drugima pribavi korist u vidu nesankcionisanja razlilčitih prekršaja, našta su ga podstrekavali M.Đ i M.M.

Sumnja se i da je jednom prilikom P.S podstrekavao saobraćajnog policacajaca R.B na zlouptrebu službenog položaja, dodali su u VJT.

Postoji osnovana sumnja da je A.V, odgovorno lice jedne građevinske firme, tokom 2024. zajedno sa osumnjičenim R.S i M.N izvršio krivilčno delo zloupotreba položaja odgovornog lica tako što su odvoženjem komunalnog otpada na divlje deponiije kršeći propise o načinu odlaganja komunalnog otpada pribavili protivpravnu imovinsku korist veću od 1,5 miliona dinara.

Svima je određeno zadržavanje do 48 sati i biiće privedeni u Tužilaštvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari