U Požarevcu su završeni radovi na rekonstrukciji nekadašnje kafane „Bulevar“ i obnovi fasade „Apoteke Kuzmanović“. U uređenje ruinirane kafane, koje je trajalo dva meseca, iz gradskog budžeta uloženo je 12 miliona dinara.

Reč je o objektu površine 250 kvadrata, koji se nalazi pod nadzorom Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture u Smederevu.

– Adaptacija ove zgrade prvobitno je trebalo da košta 10 miliona dinara. Međutim, pošto je bilo neophodno da se cela kontrukcija ojača, iz gradskog budžeta izdvojena su još dva miliona, planirana za priključak na toplovod – izjavio je gradonačelnik Požarevca, Miodrag Milosavljević. U rekonstruisani objekat do kraja septembra useliće se komunalna policija, koja je do sada radila u gradskom Uslužnom centru.

U isti objekat useliće se i komunalni inspektori, koji, takođe, nemaju sopstvene prostorije za rad, već koriste kancelarije na spratu Narodne biblioteke. Osim stare kafane, u centru Požarevca završena je i obnova fasade nekadašnje „Apoteke Kuzmanović“, na Trgu oslobođenja. Uz „Apoteku Dušmanić“ i „Pekaru Janković“, koje se nalaze na istom trgu, u centru grada završene su obnove svih starih objekata koji su proglašeni spomenicima kulture.

Park iz 19. veka

Naredna velika investicija u sklopu uređenja centra Požarevca, biće rekonstrukcija gradskog parka iz 19. veka koji je, takođe, proglašen spomenikom kulture. U radove na njegovoj obnovi iz gradskog budžeta biće uloženo šest miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari