Komunalni problemi u Zrenjaninu 1

Komunalni problemi Zrenjanincima su do guše, tako bi se dalo zaključiti po pritužbama koje stižu od stanara ulice Elemirski red, gde već mesecima traje problem sa odvođenjem kanalizacije.

Cisterna koja ispumpava kanalizacioni šaht svakodnevna je slika u naselju Duvanika, nekada se ispumpavanje vrši više puta dnevno jer su na šahtove povezane i okolne zgrade, sa 200 stanova.

-Mi smo se žalili Vodovodu, aplelovali da nam pomognu jer sva dvorišta u ulici imaju problem sa izlivanjem kanalizacije. I u kupatilu nam se sve vraća, strašno je. O mirisu i svemu što ta pojava prati, da ne govorim. U večernjim satima ne smemo da pustimo vodu iz vodokotlića, odmah se izliva. Ne znam kada će se to rešiti – priča zrenjaninac J.P.

Na pritužbe građana JKP “Vodovod i kanalizacija” prošle nedelje odgovorila je “da su upoznati sa problemom stanovnika ulice Elemirski red”. Od tada do danas presipanje fekalija se nastavilo. Prema njihovom viđenju situacije, “havarija je dovela do nagiba u jednom delu mreže, zbog čega dolazi do povremenog zagušenja. Kvar je većeg obima i nalazi se na dubini od četiri metra, pa je potrebno izvršiti posebne tehničke pripreme za njegovu sanaciju, ali i obezbediti značajna finansijska sredstva. Trenutno stanje otežava i visok nivo podzemnih voda u ovom delu grada, koji onemogućava bilo kakve radove na sanaciji”objašnjenje je vodovdžija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari