Komunalni sistem u rasulu 1

Opoziciona odbornička grupa Zajedno za Šumadiju (ZZŠ) „izrazila je zabrinutost“ zbog nestručnog i neodgovornog vođenja finansija grada Kragujevca.

SNS je ušla u treću godinu svoje vladavine, i to uz bezrezervnu finansijsku podršku Vlade Srbije, a u gradu, tvrde u ZZŠ, nije zabeležena nijedna investicija, dok je komunalni sistem u sve gorem stanju, a usluge sve lošije.

Plate u javnim preduzećima rekordno kasne, a sada je to, ističu „zajedničari“, slučaj i u samoj gradskoj upravi, gde isplata zarada za prethodni mesec kasni deset dana “što je ranije bilo nezamislivo“. Za to vreme gradska vlast i dalje govori o nasleđenoj prezaduženosti grada, i ta „mantra“, smatraju u ZZŠ, već postaje smešan izgovor. Dug Kragujevca, ističu, nije visok, iznosi samo jednu milijardu dinara, što na godišnji budžet od deset milijardi nije uopšte razlog za brigu. ZZŠ s ovim u vezi podseća da je dug Niša dvostruko veći, Novog Sada 4,5 puta , a Beograda 45 puta veći od famoznog zaduženja Kragujevca.

– Pozivamo gradsku vlast da se uozbilji i prestane da optužuje prethodnike za sve i svašta i da, na taj način, prikriva svoju nesposobnost. Neka urade jednu petinu od onog što je uradila ZZŠ za vreme svog mandata, u bilo kojoj oblasti – ekonomiji, komunalnom opremanju grada, kulturi, u sportu i prvi ćemo joj čestitati. Za početak, neka očiste kragujevačke ulice i isprazne kontejnere i to će biti veliki pomak, poručuju iz Zajedno za Šumadiju koja je, predvođena Veroljubom Stevanovićem na mestu gradonačelnika, u Kragujevcu neprekidno bila na vlasti od 2004. do oktobra 2014, kad je rukovodstvo grada i ovde upodobljeno sa vlašću na državnom nivou.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari