Komunizam je bio carstvo bede

* Bogovi nisu pravedni, zavide ljudima * U našoj kući nije se podizao glas * Oblaci su ličili na lavove, anđele, partizane * Ta vojska ne bi odbranila ni seoski atar* Od detinjstva me je teško pogađala nepravda i patnja nedužnih* Ja tebi, ti meni, evroburazeru
Ljudi, sećanja... Mihal Ramač

Ostavite komentar


  1. Tako to biva, kad hoces istinu da zboris i kad se za nju boris, nekadasnji moj urednice iz Nase Borbe. Fariseji u lazovi i danas nasim narodima ( i narodnostima ) prodaju laz za istinu i kunu se da nece skrenuti sa tog puta. Od onda do danas, nisu nas iznevjerili, ni kao svoju pastvu, a ni kao ziva stvorenja. Glavu sam nekako izvukao, ali se borim da sacuvam ono malo duha, makar onaj minimum po cemu se mogu identifikovati sa ondasnjom nasom generacijom, koja se nije tako lako prostituisala sa vlascu. Cuvam jos dopisnicku knjizicu, ponekad je i razgledam ( nema vise osim dvije korice), ali je s ponosom odlozim kad se sjetim kakve smo tad ubojite novine imali, toliko ubojite da su je Seselj i Vucic morali licno zabraniti. O autorima, piscima i umjetnicima ne sudim previse, jer i u mom zavicaju tetke, bijace i dajidze su slovom i brojem najvazniji likovi zavicajnog tora. Izuzetaka je tako malo, no ni mediokriteta nema mnogo- nepismenih je najvise. Eto, uz ovo nekoliko tvojih vinjeta, vratih se skroz unazad do svoga djetinjstva, pa sad idem zurno ka ovom zvanom novom vremenu, sa sve manje boja i svjetlosti a sa sve vise gluposti. Gluposti su, na zalost, godinama u trendu.
    U svakom slucaju, hvala za prilog i da te zdravlje podrzi.
    Ostalo ce nam krojiti gori i od Djure.

  2. Ako je po narodnoj,,Vezi konja gde ti gazda kaze,,a tako je!!!Onda drugovi a sad gospodo novinari,,vi ste ti koji zamagljuju horizonte i ispirate mozak cak i prilicno pametnom coveku.Voleo bih ja da se sretnem sa akterom ove price i sa piscem ovih redova,,pa nek ponovo napisu novu istinitu pricu a ne zamagljenu i nagradjivanu!!!!S postovanjem Janos Sabadi Savino Selo

  3. naravno jos jedan dezerter koji pljuje vlastitu zemlju. sve vas je trebalo ostaviti u tim ukrajinama gde ste pobegli a ne pustiti natrag da nastavite unistavati ovo sto je ostalo

  4. Mislim da je za Danas došlo vreme da, kao jedna ozbiljna novina, ukine mogućnost komentarisanja na svom sajtu. Botovi su obesmislili celu stvar.

    Za Gosn. Ramača samo duboki naklon!

  5. @коста д : Slažem se sa vama kada kažete: "Браво мајсторе пера", ali ste verovatno omaškom izostavili REŽIMSKOG.

  6. Odličan tekst. Podržavam predlog jednog od komentatora da Danas ukine komentarisanje. Bar dok nam malo ne svane i nepismenost postane sramota. Ovako smo prinudjeni da i na ovakvim, sve redjim sajtovima, osećamo kako zaudara neznanje i glupost.

Ostavite komentar


Društvo

Ekološki ustanak: Zaštitite porodicu iz Nedeljica od Vučića, „najvrednijeg volontera Rio Tinta“ 10

Ekološki ustanak: Zaštitite porodicu iz Nedeljica od Vučića, „najvrednijeg volontera Rio Tinta“

Ekološki ustanak pozvao je sve ekološke organizacije, političke stranke, javne ličnosti i institucije da stanu u zaštitu porodice Petković iz Gornjih Nedeljica, čiju je bezbednost, kako saopštavaju, "navredniji volinter Rio Tinta, predsednik države Aleksandar Vučić", u svom današnjem nastupu ugrozio iznoseći neistine da su primili novac od kompanije. Rio Tinto.

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.