Kon: Bojkot FoNeta i Danasa politizacija

Ostavite komentar


  1. O tome vas druze potpukovnice Dr Kon, Niko nista nije pitao. Poceo je izgleda da vam curi onaj instikt od 2009 godine kada ste bili na ivici krivicne odgovornosti za vakcine. Savet za vas je, prestanite da zabijate nos u stvari Koje se ne ticu vasih kompetencija i Vase dodeljene uloge u tzv kriznom stabu, od verskih pitanja do pitanja medija koji su se casno skonili od vaseg brutalnog presecanja komunikacije sa njima i bekstva iza paravana jednoumlja.

    1. Niko nema pravo da nam NE pruža pravovremene i tačne informacije. Oprostite zbog greške.

    2. Jos jednom podsecanje, da se ne zaboravi:

      “…  Pretpostavljam da priličan broj ljudi ne pamti proglašenje vanrednog stanja u Srbiji, zbog pandemije respiratornog korona virusa tipa AH1N1, u novembru 2009. godine. Tada je, taj isti gospodin, Predrag Kon, predsednik tadašnje Radne grupe za borbu protiv pandemije izjavio da će broj obolelih u Srbiji biti veći od dva i po miliona i da je, zbog toga, potrebno vakcinisati celokupno srpsko stanovništvo. Predložio je nabavku SEDAM i PO miliona doza tadašnjem Ministarstvu zdravlja. Naručena su 3 miliona, a avansno plaćeno 850.000 doza. Na osnovu preporuka sadašnjeg epidemiologa Branislava Tiodorovića, a tadašnjeg predsednika tenderske komisije za nabavku vakcina, kupljene su, naravno, skuplje vakcine švajcarske firme Novartis, umesto jeftinije doze, takođe švajcarske firme Glakso Smit Klajn. Umesto 3 miliona građana , vakcinisano je svega 149.882 ljudi., a ostalo je uništeno i bačeno. Umesto dva i po miliona teško zaraženih, hospitalizovan je svega 6021 pacijent. Umrlo je 137 ljudi. Od toga više od pola na respiratorima. Vakcina, koju su tražili i odobrili za uvoz veliki stručnjaci, gospoda Kon i Tiodorović, pri tome je bila zdravstveno veoma opasna i nedovoljno ispitana, naročito dečja, lažna split vakcina, zabranjena u većini zemalja koje zaista brinu o svojim građanima. Tu dečju vakcinu su takođe odobrila oba navedena gospodina. Potpuno ista ekipa danas iznosi iste šarlatanske zaključke, prognoze i naredbe, radeći isključivo za interese velikih korporacija. Ko je sve tu još umešan, pretpostavljam da već znate i sami. Opasne su igre u pitanju, vrti se veliki novac, nema tu mnogo brige za slabije i zato… Čuvajte se…”

      1. Hvala na podsećanju, treba ovo ovako sistematizovati i klasifikovati u pamćenju. Uglavnom, kockice se slažu: mi smo ovde sabijeni između dve vatre: „struka“ u isto vreme radi za farmaceutske krvopije i za Vučićev režim. TO je teško preživeti, ne virus…

      2. Samo da znate, Vase izlaganje ovde vec dva dana saljem svim ljidima do kojih mi je stalo. Da procitaju. Da vide. Bravo! Bravo! Bravo!

      3. Bravo! Pravo u srz problema! Opet se pokazuje da je dugu unapredjenom samo licni interes /citaj:novac/ bitan! Odstupi bagro!

    3. Nazalost struka bruka se sama kompromitovala, ne samo očitom politizacijom već i po pitanjima zaraze davajući često oprečne stavove i izbegavajući odgovore na logićna pitanja. Teško je verovati ovako ispolitizovanoj struci, ja im nista ne verujem, mislim da su spremni na svaku laz ili izvrtanje istine ako se tako naredi.

    4. Jovane, šta trabunjaš ti…kakvo jednoumlje, je si uzeo neke trave, šta?
      Pa neće čovek da politizuje i neće da učestvuje u ratu partijskih „novinara“

  2. Doktor Kon, kao neko ko se protivi politizaciji epidemije, dopusta sebi previse politickih odgovora, a ostro izbegava samo ona politicka pitanja koja mu ne odgovaraju. Ako nista, bar je principijelan u selektivnosti.

  3. Virus je postao politizacija, samoreklama gospodara Vucica i sjajna prilika da se izivljava…Zao mi je sto ste se i Vi nasli medju tim odabranim. Lepo bi bilo da ste mu objasnili da postoji ogromna razlika izmedju fizickog kontakta i zatvora. Manje vise, znamo sta je to metar, dva distance.

  4. Doktore Kon, ne vređajte inteligenciju velikog dela građana Srbije. Ovakve izjave sa tom logikom mogu da prođu na televizijama sa nacionalnom frekvencijom i tabloidima. Eto, Vaš kolega je perjanica tabloidnog zdravsta, i dalje zabavlja pristalice vlasti dok se veći deo javnosti zgražava.

    1. Videli ste okupljanje više od 50 lica na ulici u Nišu, a prethodnog dana nešto manje u Novom Pataru. Ne da nije bilo ptopisane udaljenosti, nego je bilo ramevu rame, sa polupostavljenim maskama. Ako to nije tema za epidemiologa, onda ne treba da pričate nama da ne smemo da prošetamo petsto metara oko zvrade ili da posedimo u parku sa članom svoje porodice. Ja bih zaista htela da verujem da ste surovi profesionalac, ali se ispostavilo da ste u pogledu ponašanja političke vrhuške nedosledni, a nas zatočene to vređa.

    2. Tacno tako.Zar nemoze biti JEDAN covek u Srbiji sa stavom.Na pocetku svi smo mislili da je to Dr Kon.Jedino smo njemu verovali i jedino nas on nije iritirao na konf.za novinare.I onda BUM.Covek izokrene curak.Nama propisuje ponasanje i dalje ali za PreCednika i ergelu koja ga prati i snima po Srbiji u kampanji NE VAZI isto sto vazi za gradjane Srbije.Moze mu i sin iz prvog propalog braka imat koronu, za njega ne vazi izolacija.Sve je to dr Kon politizacija pitativas?m va bilo.sa prodaju.

  5. Sa žalošću mogu da konstatujem da ovaj čovek svakodnevno svojim ponašanjem izaziva sve više antisemitistko raspoloženje…. Zaista za žaljenje…

    1. Ovo je nešto najgluplje što si mogao da napišeš.BTW od 2009. nisam fan dotičnog.

    2. Zasto, pobogu, antisemitsko? Zar je vazno koje je nacionalnosti covek? Da li kod nas mora sve naopako? Dzaba vam vase zaljenje, kad ste se jednom recenicom legitimisali. A i ovi koji vas podrzavaju. Mozda bi moglo da bude izazvano i antisrpsko raspolozenje po toj vasoj logici, s obzirom na broj clanova Kriznog staba srpske nacionalnosti. Plus predsednik. I jos, da ne pomislite da se slazem sa ovim sto je dr Kon rekao, mislim da je zaista preterao.

  6. Bojkot Danasa i Foneta je odluka na mestu koju svim srcem podrzavam i pohvaljujem ali me iznenadjuje sloboda doktora Kona da je nazove politizacijom.Covek je dobio unapredjenje sto je ok ne bih da ulazim u to da li ga zasluzuje ili ne , i da li je isto deodeljeno u pravo vreme, ali se namece zakljucak a voleo bih da nisam u pravu da doktor Kon igra upravo onako kako onaj koji mu je navedeno unapredjenje dodelio svira.

  7. Što niste kritikovali šefa što okuplja ljude na manjoj distanci koju struka Vi nalažete. Imajte iste kriterijume za sve pa će vas oni koji ne gledaju Pink više poštovati.

  8. Polako, ali sigurno dr Kon postaje udarna pesnica svog vođe Vučića, i brani njegovu oholost i samoreklamiranje.

  9. Politička kampanja Dr Kona je evidentna. Ako tako snažno nastavi možda će postati i pukovnik.

  10. A primati unapredjenje u cin potpukovnika na pocetku pandemije, a predaleko od obavljena posla od predsednika koji ne postuje mere koje ste vi propisali u trenutku kad je podeljenost drustva velika (to ste primetili i to vam nije politizacija) i bas je takva i tolika zbog coveka od koga primate unapredjenje, e to vama nije politizacija. Stidite se, Kon!

  11. SKUPA BAHATOST
    Da nismo išli u Milano u šoping, i da nas nisu izujedali komarci koji su opasniji od Korona virusa, i da smo na vreme nabavili prave zaštitne maske, upola manje bi nas bilo preminulih…
    P.Sajdžo 2020

  12. Ovaj je dekica još pre desetak godina dokazao da su mu pare draže od struke. Krivičnu odgovornost je izbegao jer nam je sistem poput njega samog, truo i korumpiran. Ostataka članove “kriznog štaba” ne želim da komentarišem. Tu su gde jesu jer ih je stranka postavila. Svakoga dana kroz izjave to i dokazuju. Nego, zna li neko od nezavisnih novinara da izračuna koliko ovaj dekica prihoduje para na mesečnom nivou samo od zvaničnih članstava po raznim odborima, grupama, savetima… Nećemo računati novac od lobiranja, poput onog za vakcinu protiv svinjskog gripa

  13. Danas postavlja pitanja-po Konu politizacija, Danas ne postavlja pitanja- po Konu politizacija. Verovatno, kao i obicno , nije bas duboko o tome razmisljao.Ipak je morao kao pukovnik i clan Kriznog staba, upozoriti narod na nekolicinu idiota koji propagiraju nepotvrdjene metode lecenja i prevencije virusa covid 19, na tv stanicama koje svakodnevno posecuje.Tu je dovoljno i par sekundi razmisljanja. To je njegov posao i duznost.
    Jasno je da ce, kad pretekli ( nevazno koji broj )budu pozdravljali dr. Kona i ekipu na pobjednickoj paradi, on reci: Bez predsednika, vlade i mene, bilo bi vas upola manje.

  14. Oni kazu da je razlog za pitanja preko emaila zastita zdravlja novinara. Dobro. Sta onda daju kao razlog protiv skajp ukljucenja?

  15. Čovek sto posto u pravu,novinari danasa nisu postavili ni jedno pitanje u vezi teme. Isključivo postavljaju politička pitanja,po nalogu nekih interesnih grupa. Sačekajte malo da ovo prođe,biće vremena za politiku,bilo bi korektno prema građanima ove zemlje.

  16. Nisam ni Kon, još manje Prorok, samo Analitičar i Kritičar ! U poslednja dva Veka samo su dve pandemije iliti epidemije dovele Čovečanstvo na rub opstanka.
    Prva ; 1919 godine Španski grip, umrlo izmedju 50-70 miliona u Svetu.
    Druga; 2020 godine Korona virus umrlo izmedju ?? – ?? ???????? u Svetu.
    Trća ; 2121 godine ????????
    Čudna podudaronst brojeva koji se ponavljaju, Zaključke prepuštam Astrolozima, Akademicima i onima sa IQ>147 !

  17. Zašto brišete komentare u kojima je iznešeno drugačije mišljenje od vaših tekstova,a koji su napisani na krajnje civilizovan način,bez vređanja nikoga. Posle vam je krivo kad vas cenzurišu,a ujedno ističete da se razlikujete od pojedinih tabloida. To pokazuje da nema razlike izmedju danasa i informera.

    1. baš tako…na 20 komentara prolazi mi jedan…i poređenje sa informerom je sasvim na mestu…

  18. Dragi doco, politizacija je da doktor hvali vlast na konferencijama o javno zdravstvenoj krizi. A u tebe sam verovao.

  19. Danas me je dr Kon razocarao izjavom da nece iznositi licni stav povodom pisanja tabloida naklonjenih vlasti da N 1 vodi kampanju protiv zdravlja ljudi. Ne bi se dr Kon izlozio nikakvoj opasnosti da je takvo monstruozno pisanje osudio,a opasno je kada stvari ne nazoves pravim imenom.Neki komentari su ruzni,isijava mrznja.Uzgred:Drzava ce zlatom placati lekare,jer ih nece biti.

  20. Dobri nas konvertit dr Kon, jos jedan u nizu zastitnika lika i dela preCednika.
    Bice posla za tuzilastvo kada dodje vreme.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.