Kon dao saglasnost za konferencije „bez ozbiljnijeg razmišljanja o politizaciji“

Povodom odluke da na redovnim konferencijama više ne prisustvuju novinari

Ostavite komentar


  1. Ovo je konačno smrt slobodnog novinarstva u Srbiji. Do sada je bilo na samrti, a sada je izdahnulo. Ubice slobodnog novinarstva: Vlada RS i predsednik RS. Slobodni mediji bi ovu sprdnju trebali da bojkotuju i da nastave sa ozbiljnim istraživačkim novinarstvom, nez prenošenja ove propagande.

    1. Gospodin Kon bi bio epidemiolog svetskog ranga, samo da je malo bljucnuo po Aleksandru Vučiću. Ovako, njegov „slučaj“ samo potvrdjuje činjenicu, koja prosto nadire iz nekih srpskih medija, da onaj, ko vidi bilo šta pozitivno u potezima ove vlade, ili nekih pojedinaca iz aktuelne vlade, postaje smrtni neprijatelj, neznalica i uvlakač, za malobrojnu moralnu sirotinju koja sebe smatra i zove opozicijom?! Gospodo, vašim nedotupnim kritikama, koje nisu zasnovane na činjenicama već na vašoj ličnoj mržnji, vašim naivnim i infantilnim primedbama i opaskama, samo doprinosite još većoj popularnosti, i Aleksandra Vučića, i njegove stranke. Zar toga niste svesni?

        1. Ne bih da Vas uvredim ali, Vaš komentar je od silnog korišćenja „izlizan“ do banalnosti. Tipičan odgovor, primedba ili opaska, karakterističan za polupismene uliučare.

          1. Vidi Krle, možda nisam medijski edukovan kao ti (svesno ti ne persiram), ali za sebe ipak smatram da sam i stepenom obrazovanja načitanošću ipak daleko od polupismenog uličara. Jer da sam polupismeni uličar, sasvim sigurno bi me i ti i tvoj gazda lako izmanipulisali. Takođe novac za život zarađujem pošteno i mogu uvek da se pogledam u ogledalo a da se sam sebi ne zgadim. A ti?

      1. Cuo sam da elitni botovi kao ti zarade po dve crvene za objavljeni komentar i pored sendvica dobijaju nesto ,,specijalno“ da jedu. Za danas je norma ispunjena, zar ne knezevicu? Prijatno

        1. Čime vas, kao botove niže kategorije, hrane? Kad neko, kao vrhunski argument i dokaz svoga obrazovanja, bilo koga nazover bot, znam da je nahranjen „onim stvarima“?

      2. I evo ga “ zasnovano na ličnoj mržnji“ fali samo „fašisoidni“…. U početku mi je ovaj Kon delovao ok, ali jako vreme odmiče više nije ok jer vidi se da je umepao politiku.

        1. Mislim da grešite. I to namerno. On bi Vama i dalje delovao „OK“ ali, ne zato što se „umešao u politiku“ već zato što sa gnušanjem odbija da ga primitivci koriste kao „municiju“ u svojim medjusobnim politikantskim obračunima. Odbija da odgovori na pitanja koja nemaju veze sa pandemijom i medicinom. Ipak je on, i obrazovanjem, i inteligencijom, daleko iznad „nezavisnih i slobodnih“ medija i novinara.

      3. Pandemija COVID-19 potvrđuje da i građani Srbije pripadaju jedinstvenoj porodici svih naroda, jezika, boja kože i kultura. Danas je Uskrs, „Praznik nad praznicima“ koji slavi Katolička crkva i drugi hrišćani koji vreme računaju po novom kalendaru; i Srpska pravoslavna crkva će proslaviti Uskrs za sedam dana. Svesni smo svi raznolikosti naših sinova i kćeri – ima puno Orlića, Lončara, Ljajića, Dačića, Stefanovića- starijih i mlađih, Konova, Brnabićevih, Vučića, Čomićevih, ali i Geujičićevih, Prvanovića, Lutovaca, Đilasa, Jeremića, Bastaća, Obradovića, Tepićevih, Pajtića, kao i Sarapa i Marića, ali i Petričića, Santovaca, Đurićevih i Popovićevih. Bitno je da smo svi soladarni u ovom teškom vremenu, uračunavajući i osuđenike Kazneno-popravnog zavoda u Pančevu, odrekli jednog kuvanog i dva suva obroka kako bi ih donirali korisnicima Gerontološkog centra u tom gradu

    2. Kazi im care odgovori mu da nasa vlada radi samo seca i parlament i Pink i nije tacno da se ne radi..Dok drugi koriste laznu Koronu da najure Azilante gde ih ima najvise Grcka Spanija Nemacka Italija mi imamo podrsku za policiski cas i ovoliku slobodu medija da Azilante na miru udomimo.

    3. Slobodni novinari neka obuku skafandere pa na klinike i u kovid ambulante, kod bolesnih i izlečenih. Lako je otići u Palatu Vlade i zamajavati doktore neupućenim pitanjima. Pratim sve konferencije, a posebno pitanja kolega novinara, preko 90 % su nesuvisla. Za politčka pitanja imate Vučića, Dačića, Ljajiča i sve druge koji pretenduju da budu u politici.

  2. O cemu ste razmisljali 2009 godine gosin Kon , na temu vakcina kada ste izbegli ozbiljnu krivicnu odgovornost ?!

    1. Stari dr. Mangup( iz tria Dr. Kavci) ne veli, a ima sansu zivota, da pred kamerama RTS, gde ga cela zemlja gleda, da stisne prdu i da odreze kako su vlastodrzci udavili zdravstvo, njegov razvoj i kadrove! Dr. Mangup ume na gitaru da lupa i peva; e pa lupni malo i za struku, jadan. No, jok! Samo svoja pesma se peva, glumi nesto, ali – nista od tebe, guslaj i dalje , slava tria Dr. Kavci se oseti.. virusno i esenesno, nesnosno!

    1. Mislim da Vam ta košulja pristaje i lepo stoji. Nemojte da je skidate. Niste valjda ludi?!

  3. Gledam ovo sto je sve samo ne konferencija za novinare i muka mi je. Ovo je susta suprotnost informisanju i predstavlja skolski primer manipulacije javnim mnjenjem u kriznim vremenuma svojstven iskljucivo autorotarnom nedemokratskom rezimu. Vlada na celu sa “digitalnom” premijerkom u 21. veku nesposobna je da obezbedi konferenciju putem video linka, a svako pitanje koje dovodi u sumnju poteze vlasti, sto je potpuno legitimno u demokratski uredjenom drustvu, tretira se kao politizacija i odbija se bilo kakav odgovor na isto. Jedina uteha, mozda, mi je cinjenica sto ceo svet u direktnom prenosu gleda ovu farsu od informisanja javnosi, koja je sve drugo samo ne informisanje u skladu sa Ustavom Srbije.

    1. Za sve je potrebno dvoje. Cak i za konferenciju putem linka. Da li ste svesni da neke redakcije nemaju „normalne“ uslove za rad a kamo li brz net, web kamere, uredno placen softver… Znam da ce mnogi pisati kako postoji Ubuntu, free programi itd….Ljudo nemaju kancelarije i normalne plate a kamo li ostalo… Na kraju krajeva, cup sam pitanja nekih redalcija koje nosam imao priliku da cunem uzivo… Za pocetak nine lose

  4. Gospodine Kon, ne ulazeći u vašu stručnost, jer za razliku od vašeg predsednika ne razumem se u medicinu, stekao sam utisak da ste toga dosta progutali radi karijere. Izgleda da vam je jako važno da vi budete nosilac svih dešavanja u vezi pandemije. Jedno nemojte zaboraviti i vi ste u februaru rekli da je upitanju običan grip, bez velikih posledica. Zato vam ništa ne verujem.

  5. Osobe najodgovornije za rukovođenje zaštitom od padnemije korona virusa sami sebe diskredituju u svoji javnim nastupima više nego što ih bih nezavisni mediji ili opozijija diskreditovali, kao što su se diskreditovali u emisiji „Ćirilica“ koja se emitovala u nedelju jer tu emisiju gledaju pristalice SNS-a, stoga razlog za obustavljanje konferencija ne mogu biti pitanja nezavisnih novinara, jer niko na Zemlji ne zna kako će se virus ponašati i oni su mogli da govore istinu kao većina drugih vlada, nego je razlog želja da se stvori privid kako današnja vlast SNS-a najbolje na Zemlji vodi borbu protiv virusa i naj taj način poveća rejting SNS-a.

  6. Polako see ova posast blizi kraju a to znaci da je vrlo blizu total I krah I’ve bedne ..zute..tzv.opozicije ,jer ta saka jada ce biti smlacena da se vise nikada ne pojavi ..p.s.za 10 ooo evrica cu I’m datin glas ako im to nesto znaci.Javi te se.

  7. Objavite pitanja na koja vam nije odgovoreno. Pitanje o gradjanima koji su se vratili iz eveopskih zemalja je bilo tendenciozno i Lončar je odbio da odgovori. Pravite se nevešti da biste diskreditovaki predsednika. Njegovi nastupi su ispod nivoa, ali odgovor je već dat i stvar je matematika. Već je nekoliko puta rečeno da je broj stvarno zaraženih oko 10 puta veći od zvanično registrovanih. O situaciji sa povratnucima koji su širili zarazu pitajte stanovnike Ćuprije, Jagodine, Paraćina i okolnih mesta, pa će vam sva biti jasno.

    1. Kako mi idu na onu ovi sendvic-botovi koji obavezno moraju navesti puno ime i prezime ako hoce sendvic.Cim vidis komentar sa punim imenom znas da je tu odbrana naj veceg sina srpskog naroda.Da ga hoce odnijet korona kao injegove botove makar na mjesec dna da se malo odmorimo od njih.

      1. Ocigledan primer sa imenom i prezimenom ti je engzeplar @ZK, nosilac mudrosti prvoga reda. Steta sto ga umnomisleci citaju i vrednuju kao zabludnelog predskolarca koji sece mrak nosom i tako u nedogled.

    1. Kakav general, maršal ,bog te vido. A 2009.g. za njega i Tomicu vođen predkrivični postupak za malverzacije oko vakcina za svinjski grip. Spasli ih oni iz Svetske zdravstvene organizacije ,izgleda. Pa bilo bi i logičko ,njihovi su. Sada će početi priče o obaveznoj vakcinaciji ,pa čipovanju i to nam je ova borba dala.

    1. pa…hmm…ali, poznata stvar, svuda u svetu…umeju novinari da postavljaju i nezgodna pitanja…i, dr.kon reaguje refleksno…kao izolacija…

  8. Začudo se novinari, fotoreporteri i snimatelji ne brinu za svoje zdravlje kada prate putujući Respiratorski cirkus po Srbiji? Ovo je uvedeno da se ne bi čula nezgodna pitanja, a to je baš politika koju sprovodi SNS bez stida i srama koji nemaju ni oni koji pokrivaju ovo bezramlje.

  9. Plaše se da se virus preko novinara ne prenese na rijaliti zadruga i parovi, tek onda bi ih morali zatvoriti.

  10. Prenesite Konu već jednom da se ne kaže obolenje već oboljenje. Pobogu obrazovanje osnovne škole! I pošto je on učinio mnogo toga lošeg do sada, nećemo da postavimo pitanje njemu, već svima nama koji čitamo: Zašto je u zemljama koje nisu primenile kućni zatvor-blokadu života, već se ide u škole, a restorani su otvoreni (Švedska, Meksiko, Belorusija, Japan, Južna Koreja) smrtnost niža nego u “zaključanim” zemljama? Takođe, svi dosadašnji podaci za većinu zemalja govore da je ukupna smrtnost u višegodišnjem proseku ili čak niža! Gde je tu korona?

  11. Opet vam je preopterećen server vašeg portala zbog povećanog broja pregleda, trebao bih da vam šaljem manje komentara, zar ne?.

  12. Pa nista g. Kone, povucite saglasnost i trazite da novinari prisustvuju konferencijama, jer to je u interes naroda, da zna sta mu se dogadja.

    1. To je latinska reč. Ne zna joj značenje. Lekar u XXI veku. Nije to stara škola.

  13. I takvi koji, po sopstvenom priznanju ne razmišljaju ozbiljno, vode tobožu „borbu“ protiv korona virusa! I teraju nas u kućne pritvore, predlažući svakodnevne 24- časovne policijski zabrane izlaska iz kućnog pritvora- posebno penzionere. Dragi Boža kada ćeš da urazumiš Srbe da se spasu od političkih (SNS?) stručnjaka, profesora, lekara, direktora, šefova poocije idr. U privom redu od novog, još nekrunisanog kralja Srbije – što posle pandemije nije isključeno da će da se dogodi- Aleksandra Vučića?

  14. Cinjenica je da je smrtnost velika,ogroman broj na respiratoru,inficiranih broj ne zna niko.Totalno nespremni docekali virus.Zdravstvo se raspadalo i pre virusa mogu da zamislim kako je sada.Moze li neko da objasni vodji da pancir,preslaganje plocica fontana, ukrasi ne lece.
    Najgora vlast u veoma teskom momentu.

    1. Sta imamo reci o Italiji, Spaniji, Nemackoj…. Spremni?
      Ili cemo pricati o Norveskoj, Svedskoj ili Finskoj gde je prosecna gustina mnogo manja nego u Srbiji. Mozemo i o Hrvatskoj….
      Imao sam tu cast da mi profesori koji se javljaju u medijima predaju na med.fak u Bgdu. I hvala im na svemu. Mozda smo za.mnoge stvari trebali drugacije ali nismo. Za sad se dobro derzimo. Stvar je u tome sto cemo na kraju videti ko je bio u pravu. S tom razlikom sto Srbija nema liksuz koji imaju neke druge zemlje… Srbi su relativno stara i klinicki bolsena nacija kao posledica svega sto nam se izdesavalo poslednjih 30 godina. Ne, nisam za AV ali nisam.ni za drugu steanunkoja prica o slobodi. Prosto trebamo biti s obe noge na zemlji. Mnogo toga smo lose uradili ( msm i na sebe kao doktora jer nisam shvatio ozbiljnost ovog virusa ) ali msm da kolege jako dobro rade svoj posao… Za sedam do deset dana cemo primati zarazene koji su danas rostiljali n Fruskoj G…. I Boze zdravlja, bice dobro…Mene jedino brine sledeci podatak, zasto se jos uvek ne govori o tome da COVID 19 ostavlja ozbiljne posledice ( ostecenje pluca cak do 40%) kod pacijenata na poluintezivnoj i intenzivnoj nezi.
      U zdravlje

  15. Idući vašom logikom onda bi trebalo zatvoriti sve domove zdravlja i bolnice, a vojsku poslati kućama pošto ima veliki broj medicinskih radnika i vojnika koji su zaraženi virusom, a da ne govorimo o članovima Vlade.

  16. Brani li iko medijima da postavljaju pitanja bilo kome? Ne. Odgovore i onako nikoga iz medija ne interesuje. Osim da se posprdno nasmeju na njih. To je situacija. Oni koji su plaćeni da stalno postavljaju pitanja a da ih ne interesuje odgovor ima na medijima i na društvenim mrežama. Ogromnu većinu ne interesuju ta pitanja – zadovoljni su onim što im se kaže. Da li je to zabranjeno? Moraju li svi misliti isto? Imaju li prava ljudi da misle različito od onih koji nisu na vlasti? Slobodno je pitati šta se hoće ali je pitanje kulture saslušati odgovore.

    1. Ja mislim , ustvari vidim , da nije problem u tome da nekoga ne interesuje odgovor . Nego u 99% slucajeva , na postavljena pitanja niko ne daje odgovor!! U tome je stvar .

  17. Da li je Dr Khon veliki strucnjak ili nije ja to neznam. Ali da su svi /skoro/ njegovi odgovori kao Delfske prorocice dvosmisleni i debelo diplomatski to mogu potvrditi.

  18. Molim kolegu dr Kona da pogleda prenos konferencije hrvatskog staba. Clanovi staba su nekom vrstom pregrade odvojeni od novinara (eto resenja). Svaki ministar ili lekar prvo ljubazno zahvali na postavljenom pitanju, a onda smireno i razumno odgovara. Nema povisenog tona, navodjenja neceg sasvim desetog u odnosu na postavljena pitanja, obrtanja jedne izjave sto puta… To je npr. jedan civilizovan i demokratski nacin ophodjenja.
    U cemu je u Srbiji problem?

    1. Moj doktore da li si naivan ili se pravis, uzasavam da se poredimo sa nekim ko na iskonski mrzi. Ali imaju li hrvati nedije koji i u ovoj situaciji zele da podrivaju sve sti ta vlst radi u borbi protiv virusa, imaju li sve ove medije koji nepitaju za cenu, diskreditovati sve od Dr Kisic pa Dr Kona pa nadalje sve zarad promene vlasti, cena nije bitna, broj mrtvih nije bitan u borbi ali će biti bitan sutra kad krene kampanja. Niko se neće setiti uloge pojedinih medija i njihovih vlasnika pa ni onog teksta Laliceve i slicnih već samo odgovornosti vlasti. Izbori su tu a sa svim će pred raju, ovo je poslednja šansa.

  19. Da ponovim: Da li ste i u Skandal sa vakcinama 2009 godine usli bez „ozbiljnijeg razmisljanja“ o posledicama ? Nemojte me molio bih primoravati da treci put saljem isto pisano stivo. Zasto mi oduzimate pravo na javno izjasnjavanje ?

  20. Da li ste primetili da je stav dr Kona uvek bio usaglašen sa stavom našeg
    Predsednika?! Sećate li se one scene na početku nastupa kriznog štaba
    kada su se Predsednik i pulmolog slatko smejali,dr Kon (u drugom redu)
    gledao je nezainteresovano u plafon? Ili,kad je na pitanje :“ Da li podržavate
    24/7 “ odgovorio da će podržatri Vladu u toj odluci – “ sa epidemiološkog
    stanovišta“! Zaboravio čovek da je lekar i da postoje i kardiološka,onkološka
    psihijatrijska itd. stanovišta,iako je i sam rekao da je narušenog zdravlja.

  21. Iz gluposti u tupavost. Od batlera do tevabije i svaki dan sve dublje i dublje. Podobna „struka“, a ne slobodna, nezavisna kritička nauka. Podobni „stručnjaci“ će, da bi bili sve podobniji, biti obično sredstvo cenzure. Nagrađuje se poslušnost. I to pozamašno.

  22. Sad kad ste potpukovnik nema potrebe da politizujete i pitate previse…mozda legne i odlikovanje, stan u beogradu na vodi ili vec. Pametan cuti i grabi!

  23. U medicini postoji opšte prihvaćeno pravilo cost-benefit koje je apsolutno etično. To znači da od dva loša rešenja, uvek birate rešenje koje ima manje štete. Sada je već svima jasno da lockdown politika kućne robije donosi nesagledivo više štete od nastavka privrede i svih vitalnih aktivnosti po društvo uz sve mere opreza. Blokada cele zemlje ne da ima veće štete, nego će dovesti do totalne propasti. Za ovo neko mora da odgovara! Penzioneri MORAJU da izlaze na vazduh i da se kreću, jer će ih više umreti od takvih uslova nego od virusa gripa, izvinite korone. Koga mi slušamo, SZO koja se teško kompromitovala sa svinjskim gripom, na čijem je čelu etiopljanin koji nije doktor i koji je suđen za finansijski kriminal. Finansijeri SZO su Melinda i Bil Geits. Dokle smo došli, da nam za mesec dana zemlju potpuno razruši bračni par psihopata!

  24. Molim redakciju Danasa da sutra pita iz kojih redakcija su oboleli? Koliko je opasno da se ide u kancelariju, ako se firma nalazi u istoj zgradi sa redakcijom u kojoj ima obolelih?

  25. Covek Vam posteno odgovorio na pitanje,pitali ga da li moze online on reko da moze ,ali on ne donosi odluke,pa sto sad da se razvlaci kroz blato.

  26. Sutra na presu pitajte predstavnike vlasti da li banke rade preko vikenda i koliko je tokom vikenda isplaćeno penzija.

  27. Na istoj KZŠ dr Kon izjavljuje da smo ušli u najtežu nedelje pandemije, a potom na čestitke povodom unapredjenja u čin potpukovnika uzvraća rečima „da mu prija i da je ponosan“. Upravo sam na jednom „neomiljenom“ sajtu pročitao tužnu vest da je od posledica Korone preminuo vojnik iz Smedereva koji je bio angažovan u pripremi bolnice na Beogradskom sajmu. Ne sumnjam da je dr Kon zaslužio svaku vrstu priznanja, ali izložiti ga ovakvom iskušenju usred vanrednog stanja, dok se lekari, sestre i tehničari bore za živote velikog broja ljudi, jeste ishitreno, problematično, čak i neetično. Ima vremena za odlikovanja, unapredjenja, fešte, počasti, lovorove vence . Sve mi se čini da je inspiratore ove promocije, više nego išta drugo, rukovodio neodložni interes da se dr Kon motiviše na krajnje oprezan izbor reči, pogotovo u odgovoru na pitanja koja se ne dopadaju političkom establišmentu.

    1. Tacno! Kao i u svim ostalim situacijama, precednik ili preti i zastrasuje ili, (ako mu je objekt tj. osoba potrbna) – podmicuje! Odlikovanje je’ podmicivanje da bi dr, Kon birao reci i sprovodio ono sto ‘sef’ hoce. Jadni su oni bezimeni zdravstveni radnici sto ginu od posla i jadni smo svi mi sa ovakvom kamarilom koja nas vodi. Zavidim Hrvatima , da vam posteno kazem.

  28. Da, doktore, to se radi i u drugim zemljama. Primer je Severna Koreja. I svi su zivi, zdravi i srecni. A cestitam i na dodeljenom cinu. Sve treba zasluziti, pre ili posle unapredjenja vec nije ni toliko bitno.

  29. Sramotno!
    Bestidno!
    Tupavo!
    Poturicki!
    Bedno!
    Puzavo!
    PS
    Ili su mi botovi zasmrdeli na IPu ili vi ne zelite da objavite ovaj nadasve objektivni komentar

  30. Pa naravno sad gospodin koze da bira da ne odgovara na neprijatna pitanja samo mail radi Goci Uzelac hahahahahah

  31. Ja bih da podsetim sve na 2009. godinu i ulogu gospodina iz naslova u svemu.

    1. Čovek je korektan i veoma stručan. Svako ko zna šta je epidemiologija složiće se da je dr Kon neprikosnoven

  32. Najvaznije je da je ugledni ministar Loncar ziv.
    Zemunci i ostali se raduju.
    Kon se naravno pita za sve, kao i gradjani.

  33. Jednostavno je. Neka dopuste on-line kzm i svi problemi rešeni. Novinari će uživo postavljati pitanja, mi ćemo ta pitanja čuti, neće moći da muvaju sa pitanjima i novinari će moći da traže pojašnjenje ako nisu zadovoljni odgovorom. Ali, ah da, „nisu se setili“.

  34. Do sad sam imao veliko poštovanje za doktora Kona, ali ne više. Ovaj njegov nemušti šatro-pera-mika-laza odgovor ja tumačim kao da hoće da nam kaže da njega niko ni za šta nije ni pitao.
    Ali ako on dobrovoljno pristaje da se ni za šta ne pita, onda ni ja ne mogu imati nikavog poštovanja za nekoga ko je postao fasada i dekor, i srozao sebe na nivo običnog izvršoca naređenja, što to može svako, ne teba nikakva struka za to.

  35. Jao bre, dosadni ste vise, umislili ste da ste neki BBC i New York Times, smarate pa sta god da je, u drugim zemljama su u ovakvim situacijama slozniji kao i u svim drugim, mi se kidamo u ovakvim stvarima kroz celu istoriju izmedju sebe…

  36. Bez mnogo pompe i zle krvi, svi koji su odgovorni za haos nastao dezorganizovanim i manjkavim sistemom, kao i svi oni koji su se protivustavnim merama ogresili o zakon treba da budu procesuirani i krivicno gonjeni.

  37. Jeli ovog doktora Kona na tu funkciju da se stalno pojavljuje postavio Soros, to jest Soros je naredio Vucicu da ga postavi i da vodi ovaj slucaj o Korona virusu( povezite konekciju izmedju sorosa i Kona)

  38. Pojavljivanja politicara narocito predsednika nije politicki a pitanja jesu?!

  39. Kad čitam komentare sve mislim da su antibotovi rod Milojku Pantiću. Ista retorika i negiranje bilo čije stručnosti i činjenica. Tako se jedan antibot pita zašto vlasti nije smetala gužva novinara u Nišu? Pa šta je trebalo da radi? Da policija rasteruje novinare na pristojnu udaljenost? I preko svega da čovek pređe, ali takvo primitivno vređanje Dr Kona mogu sebi da dozvole goli idioti koji nikad i ništa ozbiljno nisu radili. Počeli su najpre kolumnisti Danasa, profesor sa Medicinskog fakulteta u Nišu, da drugi penzionisani sa Rudarsko-geološkog u Beogradu, a onda nastavili „pantićevci“. Da mrvu mozda u glavi imate gledali bi brojke, poredili sve to za zemljama koje to najbolje rade ( Slovenija, Austrija, Nemčka, Češka ) i priznali da su ljudi odlično uradili posao. Zasad jer do kraja ima još muke! Uvek će biti Ana i Milojka koji to niti vide niti razumeju.

    1. Svaki tvoj komentar me podseca na mog komsiju Peru, poluintelektualac, nenadogradjen, nadobudan, umisljeni…. Moj pokojni deda Solunac, znao je samo da se potpise, ali prirodna bistrina i intelegencija je stalno potencirao za takve kakav si ti te ZK i mnogi neobruseni poluintelekti, citiram “ cuvaj BOZE i brani od pismenih BUDALA“? Koliko mudrosti u nepismenom coveku. Koliko gluposti u nazovi pismenom coveku.

  40. Zašto ne bi verovali Konu? Zato što je u jako „finom“ društvu još od nabavke vakcina za N1H1. S kim si, onakav si. Mada, ipak mu više verujem nego bivšem članu spo, ds, i pomoćniku ministra prosvete Nestoroviću i Dariji Kissass Utepavčević.

  41. Prosta i jasna stvar zasto su ukinute konferencije za novinare, da ne bi ovi iz Danasa i N1 pitali zasto vodja nije u izolaciji.

    1. Slazem se da Nestorovic zaslizuje da mu se.stvarno oda priznanje.Covek ima ogromno strucno iskustvo i prenosi energiju optimizma.Ja ga cenim i odisevlja me!
      Nama treba znaje a ne gole informacije.One mi kao laiku za medicinu malo znace pa me bez strucnog tumacenja grozno plase!

  42. „ali i još tri smrtnih sluajeva“… OK, online je, moguć le lapsus scalami, ali očigledno se ovde radi o nepismenosti. Kaže se „još tri smrtna slučaja“. Tužno je što je troje ljudi umrlo, a tužno je i što učiteljica u trećem osnovne ne bi đaku tolerisala ovakvu rečenicu.

  43. Pa treba i Nestorovića unaprediti i dati mu titulu Srpskog Barona Minhauzena.

    1. Slazem se da Nestorovic zaslizuje da mu se.stvarno oda priznanje.Covek ima ogromno strucno iskustvo i prenosi energiju optimizma.Ja ga cenim i odisevlja me!
      Nama treba znaje a ne gole informacije.One mi kao laiku za medicinu malo znace pa me bez strucnog tumacenja grozno plase!

  44. … verovatno dogodine pukovnik i počasni član Zadruge, ostaće dilema da li je mogao i više da se istakne u akciji, ali za ovakve telente kod nas godine ništa ne znače tako da biće prilike !

  45. Neverovatno je ćutanje svih medija o aferi oko nabavke vakcina 2009 kada je bio aktuelan tzv svinjski grip…
    U organizaciji uvoza učestovalo više ljudi a na čelu borbe bio opet aktuelni
    dr Kon a tenderskoj komisiji za nabavku vakcina od Novartisa predsedavao dr Tiodorović..
    2011 pokrenut postupak tužilaštva za organizovani kriminal jer je budžet
    države bio oštećen za 1.6 milona evra..
    E taj isti dr Kon se izvukao a sudilo se samo tadašnjoj direktorki RZZO
    I vi od takvog čoveka očekujete moralno ponašanje ..
    I ponavljam nije mi jasno što se te činjenice iz biografije dotičnog kriju?

  46. Nepravda: Kon je unapredjen a Nestorovic ne ! Zasto kad su obojica nas ubedjivali jos u pocetku krize da je ovaj vitus obican , bezopasni grip?! Ovi doktori sa maskama, cirkusanti…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.