Kon: Efekat mera biće uskoro vidljiv

Epidemiolog moli građane za razumevanje kad je reč o nedostupnosti brojeva za informacije

Ostavite komentar


  1. Gospodine Kon, jako postujem vas rad i licno mi uliva poverenje to sto ste vi u kriznom stabu. Medjutim, kao coveku koje se bavi procesima, funkcijama i signalima, tesko mi je shvatljivo da kazete da ce rezultati primenjenih mera biti brzo vidljivo. Naravno, pojam brzo je relativan, ali s obzirom da je vreme inkubacije kod ovog virusa oko dve nedelje, Vi cete moci da vidite prve rezultate tek u trecoj nedelji od kada ste primenili mere, jer mi sada vidimo sliku od pre dve nedelje.

  2. U vreme mada je jako teško proceniti kome se može verovati, g. Kon je zahvaljujući nedoslednim i površnim izjavama u poslednje 3-4 nedelje kod mene izgubio i poverenje i poštovanje. Ne govorim ovde o činjenici da je jako teško u situaciji sa ovim novim virusom „biti pametan“ – prirodno je da ljudi greše i da ponekad loše procene. Ali g. Kon je dozvolio sebi da bude arogantan i da se „pravi pametan“, izgovorio je više puta neproverene pa i potpuno netačne stvari (na primer da deca ne mogu da se zaraze i da prenose virus, što sam čak i ja znao da nije istina – jer sam PROČITAO u odgovornom mediju). Neoprostivo je da epidemiolog dozvoli sebi da bude neobavešten i da ne zna matematiku.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.