Kon: I pored pada broja novoinficiranih, rano je govoriti o ublažavanju mera

Ostavite komentar


  1. Hajde , da jednom progovori epidemiolog !
    Kakvi talasi , ovo je epidemija novog virusa koja je počela pre 10 meseci i do pojave delotvorne vakcine neće prestajati .
    Probane su različite metode od kojih je ,pomenuta ,novozelandska dobra za izolovana ostrva u čekanju vakcine , ali za nas , na raskrsnici , nije moguća . Pokušana je ,delimično , tokom marta / aprila , s ograničenim rezultatima , a velikom cenom .
    Posle toga ogromna greška ! Otvaranje s katastrofalnim efektima .
    Virus , izgleda , ima osmonedeljne periode u vidu sinusoide , ako se kontroliše stegni-popusti metodom , kao kod nas .
    Znači , krajnji oprez , zapušavanje usta političarima i jasan plan mera .
    Prva mora biti odlaganje početka školske godine za 1. oktobar .
    Zatim , jasna kontrola ko i gde ulazi u zemlju , kojim koridorima i se kreće , itd. , itd…

    1. På ti så dve opksurne mere ništa ne postizes protiv ovog nevidljivog neprijatelja? A gde je tu karantin, socijalna distanca, policijski čas, brnjice, pranje i dezinfekcija ruku i t.d. Taman se zaradovah, evo napokon kompetentnog epidemiologa da skine sa dnevnog reda ovu globalisticku bulumentu, kad on zapeo da ukine školu, nekakve koridore pomnije… Tek sam sada shvatio da nama nema spasa i da će ovaj tako opasan i nevidljivi agresor sve potamanili???

      1. Razumem Vaš sarkazam jer nam je sve dosadilo.
        Nažalost , nema magičnog poteza , pa je i na čuvenog dr Fauci-a bacano drvlje i kamenje.
        Moja prva rečenica se odnosila na dr Kona , ali me je već danas demantovao .
        Virus je , u kontinuitetu ,prisutan 5-6 meseci u nasoj sredini i lako se prenosi .
        Pogrešili smo s potcenjivanjem početkom marta i s preteranim otvaranjem u maju/junu .
        Još smo na velikom broju novootkrivenih .
        Nema spektakularnih , ali ima delotvornih mera u borbi protiv ovog virusa . To jesu mere o kojima se svakodnevno govori .
        Nije vreme za otvaranje škola .
        Treba videti šta će se dešavati posle turističke sezone , sačekati trenutak preuzimanja kontrole nad epidemijom , držati broj zaraženih što je moguće manjim, rasteretiti i osnažiti zdravstveni sistem , rano vakcinisati rizične kategorije protiv sezonskog gripa …

  2. To je veoma prosto: prestanite da testirate narednih 28 dana i necete imati ni jednog zarazenog. Tako radi ova igrica, ali jos niste razumeli. A mere ne popustajte nikako i nikada. Ostavite ih trajno, za svaki slucaj, da se ne vrati taj nestasni virus.

  3. Toliko nelogičnost .Vladari, kao što je u Rumi, Senti,i dr. su mnogo sigurniji i mnogo lakše se održava distanca nego na zelenim pijacama štandovima,bazenima.Na hiljade porodica ostvaruje prihod od koga živi.Zanatlije i mali privrednici gube i ono malo mogućnosti za zaradu.Sva je prilika da nadležni nikada nisu bili na pravim vašarima pa nemaju uvid u to.Nidu vašaru samo pijane šatre,baš suprotno.Učinite nesto!!!!

Ostavite komentar


Društvo

"Ukoliko ne znate, ovi teški metali su direktni uzročnici kancera": Poslanica iz Bora odgovorila novom direktoru "Srbijašuma" 10

„Ukoliko ne znate, ovi teški metali su direktni uzročnici kancera“: Poslanica iz Bora odgovorila novom direktoru „Srbijašuma“

Na izjavu novog direktora JP "Srbijašume" Krsta Janjuševića da u blizini svih rudnika u Srbiji, uključujući i Bor i Majdanpek, nije zabeleženo zagađenje zbog proizvodnog procesa i da je zagađenost vazduha u Boru na, kako je istakao, "istorijskom minimumu", reagovala je narodna poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) iz Bora, Irena Živković, da on svesno dovodi u zabludu građane Srbije, ali prvenstveno Borane o zagađenju kojem su izloženi i to svakodnevno.

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.