Kon: Ne verujem da ćemo u slučaju izbijanja drugog talasa korona virusa imati vanredno stanje

Ostavite komentar


    1. @Miodrag: Mislite verovatno da ste vickasti, ali ste bukvalno u pravu: starost je vasa buducnost. Ostaricete kao i svi ostali.

  1. Pa naravno, kad nas je prvo uvedeno vanredno stanje satrlo do kraja.

  2. Generacijama Beograđanin- poreklom ni sa Krka, ni iz Hrvatske ni iz BiH nego iz Srbije kaže:

    Ne trtljaj, profesore. Ako nedaj Bože Vučić i dalje ostane na vlasti, što zahvaljujući njegovom „školovanju“ kako se kradu glasovi kod Slobodana Miloševića gde je bio, kako znamo, ministar za (dez)informacije, nije nimalo isključeno, ako u septembru stvarno dođe do novog naleta pandemije, ponovo vanrednog stanja! Naravno sa istim timom (ne?)stručnjaka u kome ćete biti i vi, po meni nimalo „uvaženi“ profesore. Znate, zbog vaše muvačine sa vakcinom protiv svinjskog gripa! Stvarno, zašto bi se Vučić zamajavo mišljenjem skupšptine, stvarnih ili samo nabeđenih stručnjaka, medijima itd. kada mu je lakše da kroz neko novo vanredno stanje, u kome on Srbiju ustvari drži još od svog dolaska na vlast, da vlada dekretima i ličnim komandama mimo i zakona i Ustava? Znači, bar po meni nestručnkjaku, nova pandemija, stvarna ili od AV izmišljena, povlači za sobom odmah vanredno stanje! Da se opkladimo?

    1. Ovaj lik nimalo nije naivan i uopste se ne blamira? On je gubitnik ove pandemije straha, panike, lazi I prevare. Nije u potpunosti odradio dobiveni zadatak od satanista I farmaceutske globalisticke mafije? Nece se on na ovome zaustaviti? Saditi tikve sa djavolom, o glavi ce mu se razbiti? Zna dobro ekspert @vuciceve kvazi struke sta mu je ciniti jer je uleteo u vrzino kolo!!!

  3. Naravno,doktor puni 65 godi bilo bi neprimereno da bude u kuci ako bi doslo do drugog kruga.Bice zanimljive te analize o ovj bolesti.Postoji bojazan da se strah tera dok se ne uvali neka vakcina a onda nikakve analize nece pomoci.Cudno je da se prikljucuju tvrdnji Merkelove sa pocetka ove krize koja je govorila o cak cetiri krugaDa li je to cilj?Nadam se da ce sa pojavom vakcine svi zagovornici iste prvi stati u red i pokazali sopstvenim primerom delotvornost..Ipak je ovo poslednji krug u Monci.

  4. Nikada struka nije odgovorila zasto zastitne maske koje su se pojavile u prodaji nisu bile bezbedne za starije od 65 god.One su samo bile bezbedne u vremenu od 4-7 ,ujutru u vreme kupovine.Zasto je to bilo nebezbedno za te ljude a za sve ostqale je bilo ok.To je jedina zastita i dossada pored redovnog pranja rukrukaPa rercimo isto vazi i za rukavice.To je jedina mera zastite koja nije vazila za tu generaciju.Virus ne napada selektivno,napada sve uzraste.Maske koje su bile u apatekama nosili su i sami zdravstveni radnici.Te maske nisu bile sa atestom od nasg ministarstva zdravlja.Kako kazu jedino maske M99 i M95,valjda ti modeli,su bezbedni.Ti modeli su poput zastitnih maski protiv ABHO zastite.Svi koji su sluzili vojsku i stavljali ove maske znaju da je vrlo tesko disati pa su vojnici skidali onaj sigurnosni ventil.Ne znam da li je vojni ministar nekada to probao a dr Kon kao ppukovnik to zna.To zna a i sam nosi nebezbednu masku a ovamo starije u karantin bez prava izlaska.A isti vazduh je u pitanju.Lazna briga u korist straha.Uskoro cemo videti koje su bile namere SZO.

  5. Najdublje poštovanje ovom čoveku.
    Verovali smo mu mi koji vapimo za glasom razuma, učtivim i ljudskim.
    Nenašminkanim i nepotkupljivim.
    I, ko ima uši da čuje, čuo je svaki ton i svaku nijansu ograđivanja ili neslaganja sa onim što nije epidemuilogija. Sećam se pognutih ramena i podignutih obrva kad je Stevanović vikao na neposlušno stado.
    Imajte respekta. Dr Kon je to zaslužio.
    Epidemija nije bila predizborna kampanja. Dr Kon je odbranio svoju poziciju episemiologa, a mi da gledamo kako ćemo svoju poziciju besnih čavki.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.