Kon: Pandemija u maksimumu, u narednim nedeljama bi trebalo da se vidi opadanje aktivnosti virusa

Ostavite komentar


  1. Pobogu! Šta znači :Pandemija u maksimumu, u narednim nedeljama bi trebalo da se vidi opadanje aktivnosti virusa.
    Ako je sada maksimum, onda je sada maksimum, i ne može trajati nedeljama.Šta ako sutra bude za jedan slučaj veći broj zaraženih, kada je onda maksimum?
    ProrokČIČA iz Delfa.

    1. U pandemiji ovog tipa, termin „sada“ znači nekoliko nedelja ili meseci. Jedna sekunda, minut, sat ili dan ne znače ništa. Ako sutra bude veći procenat zaraženih medju testiranima to i dalje ne znači ništa, ali ako bude nedelju ili dve veći procenat, onda moraju da se menjaju mere. Tako ja to vidim….

  2. U Nišu se povećava broj obolelih /neću o nesposobnosti direktora gerontoloških centara/ , već i zato što je Niš prihvatio obolele iz cele Južne Srbije ! Naravno , u redu je što KC Niš prihvata obolele osobe.

  3. Osećam se kao da svakog ponedeljka proživljavam prethodni pored ovog…kako sebe naziva „STRUKE“ (malo, malo, pa kako struka kaže, a jedino se on pojavljuje!)
    Pitanje za struku sa moje strane bi bilo, a i savet:
    -Dajte neki konkretan datum, makar ga psole pomerili i priznali grešku, da ne budu više građani krivi, već su besni što sede po kućama dok se mnogi povlašćeni švrćkaju…još sada i da budu krivi…
    -Ne dozvoli struko da se sprdaju i porede te sa nekakvim likom koji malo-malo obećava bolji život za dve, najviše tri godine…i tako već godinama.

    1. U ozbiljnim zemljama sa jačim zdravstvenim sistemom struka kaže.Zastitimo stare i bolesne i napravimo fuzicku distancu izmedju njih i mlsdjih i zdravih ljudi.Zatim testirajmo maksimalo gradjane i zdrave vracajmo polako u normalne tokove zivota a zarazene samoizolujmo ili hispitalizujmo zavisno od stanja obolelog i na kraju cekajmo vakcinu ali radno uz nove mere ponasanja.To mogu samo ozbiljne i jake drzave ne uvodeci vanredna stanja.

  4. …a u narednim mesecima bi se duh pandemije mogao i dalje osecati, a mozda i ne. Ocekivati je neozbiljno, pa se projekcije mogu svesti na jednu veliku nepoznanicu, mada ne bih bio iznenadjen… Covece, rodjace sta ti to nama pricas? Od zavrsetka fakulteta se bavis epidemijama, ko zna na koliko studijskih putovanja i simpozijuma si bio i sta mozes da nam kazes…nista. Doktore, mozes da se ljutis koliko hoces, ali malo je to, malo. Ako si najbolji u Srbiji, sigurno nije sto si dobar, vec sto su ostali iz tvoje branse jos gori.

    1. Ako on bude procitao ovaj komentar koji pogadja u „centar“, ako iole ima moralnosti, treba da se povuce i nestane sa scene zauvek. Bez obzira na Vladaoca i fikus sa strane

  5. Strucnjak, hajde da vidimo i to cudo. Nisam nesto primetio da su vase dosadasnje prognoze bile u skladu sa onim sts se zaista dogadja.

  6. Nadam se da dr Kon nece do sutra podneti ostavku, pa da posle podne ponovo povlaci na zahtev vrlog Vodje.

  7. Ti (namerno ne -Vi), si dodvoricka neznalica. Drzao si nas 28 dana u samoizolaciji, i ako na sajtu SZO lepo pise da je inkubacija od 1 do 14 dana, uglavnom 5. Zasto? Posledice koje cemo imati, cenila je “struka”? Posle toga, kada kazes “Dobar dan”, gledam gde je sunce.

  8. Zašto se ovom čoveku toliko veruje?
    Stalo je menjao stručno mišljenje i stavove, a i stvarnost ga je demantovala!
    Na kraju je i sam priznao da ga je virus iznenadio, da nije očekivao da sve bude ovako!
    A nisam čak ni spomenuo onu raniju aferu sa vakcina, dal beše svinjski ili ptičiji grip?!

  9. Ono što se narod žrtvovao i namučio, poništili su SNS. kadrovi. Samo ono zaraženih u garnizonu, i staračkim domovima je upropastilo pozitivan rezultat, i produžilo agoniju.

  10. Ovaj covek je izrekao gomilu obicnog naklapanja. Koje to ljude oni testiraju, ako od oko 2000 testiranih u jednom danu nadju 400 ‘zarazenih“? Znaci 1500 negativnih!!? Da li to testiraju ljude sa simptomima ili bez? Ali ima mnogo negativnih. A virus je, setite se, veoma zarazan!!! Kaze, sada je maksimum. Na osnovu cega to kaze? Napamet, da izgleda da nesto zna. Otkrivaju rezervoare!!! A onda odjednom u nekom starackom domu plamen.Covek prosto ne zna sta prica. Ali mora da prica sta mu „sef“ kaze. I laiku je jasno da kada broj „zarazeni“ stalno raste uprkos velikom ogranicenju kretanja ljudi to samo znaci da je ovaj virus okolo ko zna od kada, mesecima verovatno i da broj zarazenih ne raste vec samo broj otkrivenih zarazenih. Sve ovo oko virusa su budalastine koje imaju samo jedan cilj – zaplasiti ljude i tako ih lakse manipulisati. A dr, Kon … pa on je pre mesec dana rekao da ovaj virus ni u kom slucaju nece uticati na zivot u Srbiji.

  11. E moj doktore, a šta to znaju danski stručnjaci pa prvo otvaraju škole i vrtiće dok ih vi ostavljate za kraj!? Vi ćete prvo kladionice, jel da, onako stručno.

  12. Ma znamo vec, jos dve nedelje…kad se probudis, a ono danas…I jos dve nedelje…Hoce li neko skinuti ove baba vracare sa TV-a?

  13. Prosto je neverovatno da čovek iza kog je skandal sa svinjskom gripom i vakcinama sžbude tu gde jeste i da kao i 2009 podnosi,. kao ostavke a ovi mu kao ne daju

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.