Kon: Privremeno zatvaranje škola zbog korona virusa bi bilo besmisleno

Ostavite komentar


  1. Čini mi se da je ovaj lik pre desetak godina baš masno lagao o nekom gripu i nabavkama ogromne količine vakcina, a da li je i on omastio brkove o tome ne bih? Evo ga opet, i posle Kona Kon.

    1. Jeste, svi su glupi u okruzenju samo smo mi pametni. Oni cekaju, koliko razumem, da deca pocnu masovno da obolevaju, sto znaci da ce poceti da zarazavaju starije, koji su ranjiviji, dakle cekaju da se sve zahukta, da dobijemo italijanski scenario, pa da zatvore skole. Njihove mere su mlake I pokazuju neodgovornost I nebrigu za zivot ljudi. Ja sam uzasnuta.

    2. Deca ako se zaraze virusom prenece na starije, mi smo glavni nosilac tog virusa, a ako se ne obustavi školovanje nijedan roditelj nije toliko lud da dozvoli svom detetu da udje u leglo virusa, deca će samo dobijati ne opravdane i padati godinu zbog istog ne slažem se ni sa kim od vas

      1. Kod mene u gimnaziji se zarazio ucenik i testiran je pozitivan na koronu, u odeljenju kod mene danas nije doslo 12 oro ucenika, ovo postaje ozbiljan problem, a niko od vlasti ne reaguje, imam osecaj da ce od sada postajati sve gore…A nasa zemlja nista ne preduzima…

  2. Pitanje je dana kad ce svi da se zaraze od korone .u skolama ima vise oa1000 dece u obe smene a mislim da je potrebno je zatvaranje skola zbog ovog virusa ako ima jedan zarazeni zarazice sve.a ja mislim da deca metrebaju da vicaraju litar alkohola da bi denzifikovali klupe jer nije to njihov posao to je ppsao tetkica koje rade u skolskim ustanovama

    1. Do sada koliko se zna deca ne oboljevaju od virusa. U Kini ni jedno dete nije umrlo. Treba mi stariji da budemo odgovorni jer smo mi eventualni nosioci virusa. Obustavom nastave remeti se porodica,neko treba da cuva decu,znaci neko onda neide na posao. Prestankom rada nema plata,nema uplata za penzioni font. I tako par meseci i onda sledi bankrot i kraj. Kao rezultat nerada i nemastine sledi kriminal,otimanje,upadanje u stanove i pljacka.
      Treba slusati struku i tako se ponasati

      1. Znači li Vama nešto podatak da su mnoge države u okruženju i sa manje zaraženih kao jednu od primarnih mera koje su preduzeli bilo zatvaranje škola, fakulteta i ostalih ustanova (vrtići, zabavišta, jaslice i sl.)? Mi to ne radimo, zašto? Pametniji smo od svih njih? Ako ne shvatimo da je ‘vrag odavna odneo šalu’ potonje, i mnogo restrektivnije, mere neće dati očekivane rezultate. Naprotiv, usložiće se sve i onda će biti sve teže i teže sve to kontrolisati. Primer iz Italije i njihovo lutanje, oklevanje sa merama, liberalniji pristup na početku,………je rezultirao onim što imamo prilike da čujemo, vidimo i pročitamo zadnjih dana. I zar sve to nije dovoljno da izvučemo pouke i da se ne kockamo sa životima ljudi? Te „razloge“ koje navodite jednostavno ne drže vodu jer ništa na svetu nije važnije od života valjda to svi znamo. Ekonomskih i ostalih problema će, to je neizbežno, biti, kao i posledica, ali sve se to može nadomestiti a čovečiji život ne može nikada.
        Neophodno je hitno, odmah, ovoga časa, uvesti najrigoroznije, najrigidnije, nepokolebljive, bezuslovne, drastične, restriktivne…….mere jer već dobrano kasnimo. Sve te mere će napraviti ogromne probleme u društvu, ali drugog načina ili alternative jednostavno NEMA!
        Nemojmo mudrovati i izmišljati ‘toplu vodu’! Razum mora da nadvlada!

      2. Slazem se sa vama, jedino bi bilo dobro da preCednik i brnabicka cuvaju nasu decu. Drugaciju bi pesmu pevali

        1. Ne znam da li pratite vesti, ali postoje slucajevi u školama i dalje se ne reaguje…

      3. Deci neće da bude ništa verovatno,ali ta ista deca mogu virus da prenesu na roditelje,bake,dele etc i onda šta smo dobili?

Ostavite komentar


Društvo

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice 10

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je danas intervjuisana ministarka pravde Aljbulena Hadžiju, sa ciljem da razjasni njenu izjavu datu TV Dukađini, u emisiji "Debat plus" od 02.07.2024. godine u vezi sa mogućim sastancima i razgovorima sa tužiocima i sudijama za određene slučajeve, kao i njen post na društvenoj mreži Fejsbuk od 20.07.2024. godine u vezi sa bekstvima koja su se desila iz kosovskih zatvora.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.