Kon: Razočaran sam što SPC ne shvata da se vodi borba za svaki život

Ostavite komentar


  1. Shvataju oni vrlo dobro, ali im je svejedno, posto se ne zele odreci novca, koji bi skupili na tim liturgijama. Za te super-popove i super-vernike imam predlog: dozvola za odrzavanje i posetu liturgije, ali neposredno posle liturgije obavezan karantin od 28 dana u toj crkvi, gde je odrzano. Naravno uz odricanje svake zdravstvene pomoci u slucaju infekcije (ili tek ako bude mogucnosti). Snabdevanje vernika u tom periodu bi sigirno rado preuzela crkva o svom trosku, posto su to ipak dobri i pobozni ljudi, zar ne?

    1. Ja dajem od srca koliko god mogu…
      Na ikonu ne stoji koliko treba da das, kao recimo u Lidl, Maxi, itd.
      A ti cuvaj svoj novac i potrosi ga kako god hoces..
      Niko te ne primoraje da ides u crkvu…

  2. Kako se zove oblik vladavine u kojem je Parlament(Skupština)
    sprečen da obavlja svoju funkciju kao vrhovno zakonodavno telo, a prečavaju ga Vlada i Predsednik države uz pomoć predsednice Skupštine(Parlamenta).
    Imate 3 šanse da pogodite.
    1. Di
    2.Diktat
    3.Diktatura

  3. Duhovnost ili ne

    Nažalost, veći deo stanovništva u svetu nije duhovan ( mada za sebe kažu da su vernici ).
    Nemojte da poistovećujete crkvu i naše pravoslavlje sa pojedinim sveštenstvom ili nama samima, jer to nije isto. Svako od sveštenika, kao i mi sami, smo ljudsko biće i možemo da pogrešimo, namerno ili nenamerno. Ali takvi stavovi ne treba da se povezuju sa našom crkvom i pravoslavnom verom.

Ostavite komentar


Društvo

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću 10

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću

U sudnici Okružnog zatvora u Beogradu sutra će biti održano pripremno ročište pred početak suđenja Urošu Blažiću, okrivljenom da je u Malom Orašju i Duboni iz automatske puške i pištolja 23. maja prošle godine ubio devetoro mladih i pokušao da ubije još 20, od kojih je 12 teško ranio.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.