Kon: Struka ne očekuje italijanski scenario, ali građani treba da shvate ozbiljnost sitaucije

Ostavite komentar


  1. Dr Kon , kad se ovo zavrsi , trebalo bi da ode u ‘mirovinu’.
    A nije se morao kompromitovati.

    1. CNN, CUOMO je večeras rekao da je jedan tim stručnjaka obavestio Trampa o jednom iznenadjujućem nalazu kojim se prenosi COVID-19. Stvar je toliko iznenadjujuća, zbog čega sam odlučio da napišem ovaj komentar. Mislim da je nužno uputiti Republički tim za borbu protiv virusa da proveri. Ja sam razumeo problem . Ne želim da paničim, ali takve stvari treba nadležni da provere i da reaguju.

  2. Da li istraživački novinari mogu da obaveste javnost o tome ko je taj „STRUKA“?
    Imenom i prezimenom , da znamo ko nam reguliše život u toku ovih teških vremena
    Jer vidim i da se i Kon , i ona zamenica i ministar zdravlja stalno pozivaju na tog/tu STRUKA
    I zašto nam je na konferenciji ona doktor lapsus , ona je zamenica direktora.Gde je DIREKTOR?

  3. Moja struka nije medicina .!
    No dozvoljavam sebi kao diplomirani pravnik ,koji sem Pravne nauke ima i druga interesovanja , medicina pod broj jedan .
    Uz zbira moje struke ali i sa i širim interesovanjem za druge nauke, sa pažnjom pratim situaciju Pandemije u svetu, posebno kod kuće , u Srbiji .
    Sa interesovanjem i odmerenim poštovanjem pratim svako stručno izlaganje dr Predraga Kona.
    Uglavnom sam pozitivno ocenila njegovu distancu autoriteta medicinske struke i politike, ali mu s e sve češće dešavaju iskakanja tog n u ž n o g tj. apriori autoriteta struke.
    Poštovani gospodine Predraže Kon, morate da prihvatite da ste vi lekar ,sudionik,učitelj i lekar isl. situacije, pre svega nas građana SRBIJE , a ne trenutne vlasti vrlo promenjljive u RSRBIJI !
    Za Vas mora da postoji ,tj. da je jedino primarna Srbija i njeni građani , a ne politika trenutne vlasti.
    ZATO VAS molim da se držite uzansi medicine , da n i k a k o ne dozvolite da s e političari sa njom ukoriste , a već sutra će da je preko noći odbace!!!!.
    Politika nije nauka , nije stvar za duže verovanje i poštovanje , pogotovo sa slabim rezultatima.!! kao ova u RSRBIJI!!!
    Jer AKO je politika za jednokratnu upotrebu , bila i biće… MEDICINA je superiorna ,ne promenjljivog morala, za sva vremena, bar s e TOME nadam, ALI TO ZAVISI u mnogome I OD VAS DOKTORE Dr. PREDRAŽE KON..!!!!
    DRŽITE S E MEDICINE. Ne otvarajte svoja vrata politici!!!

  4. Danas postoji struka a i „struka“ ! Struka , prava, radi i leči pacijente a „struka“ kritikuje gradjane i demonstrativno napusta konferenciju za štampu i odlazi na roze „Pink“ televiziju ! Da li „Zhexx“ , možda“, daje 200€ po gostovanju ili malo više? Ne sumnjam u neznanje Kon-a i Tiodorovića ali sumnjam u njihovo znanje ! Pa, oni su ,bre, uvek uz one koji im diktiraju šta treba da kažu narodu… i to sa onih „javnih kuća“ na nacionalnoj frekvenciji ! Za poslednjih mesec i nešto dana, Kon je 365 puta davao „ostavku“ ako ne bude kako on kaže !!!??? O Tiodoroviću – ništa neću pisati , pisale su novine o aferama , gde je on učestvovao i bio aktivni „saradnik“ !! O ostalim učesnicima i saradnicima ,tokom konferencija za štampu , ne želim pisati – jer ih ne znam. Ali , njihova , tandara-broć objašnjenja i odgovori na pitanja novinara , govore sve o njima !
    Da me mnogi ili poneki, ne shvate pogrešno , nisam protiv karantina, samoizolacije i drugih mera protiv Corona19 ali bih voleo da čujem zdravorazumska objašnjenja a ne – „kriv je narod“ ! Imamo li mi savesne lekare, doktore, opremu /respiratore/, maske, dezinfekciona sredstva , kapacitete za smeštaj obolelih – dostojne života i boravka u XXI veku ili ne ! Imamo li skafandere za naše lekare /doktore/, koji rade sa zaraženim pacijentima ili ćemo zvati naše lekare iz inostranstva da nas leče… a „politika države“ ih je oterala !
    Niš , drugi univerzitetski centar Srbije , /ceo jug Srbije je upućen na Niš/,smanjuje plate doktorima , koji su u kućnom karantinu ! Pa , s’ koju pamet to rade ? Šta je sa Niškim kriznim štabom i kako on deluje i ko ga vodi ? „Perjanice“… čije ? Narodu je dosta laži i prevara i prazne priče .Na Niškom birou ima oko 500 nezaposlenih lekara o šta… ništa ! Zovemo naše ljude- lekare, da se vrate i pomognu nam , a oni pobegli „glavom bez obzira“ iz ove vukojebine i nepismenih , bezobraznih, pokvarenih ljudi , bez empatije i mozga !
    Na zdravlje i u zdravlje , svima nama !

  5. CNN, CUOMO je večeras rekao da je jedan tim stručnjaka obavestio Trampa o jednom iznenadjujućem nalazu kojim se prenosi COVID-19. Stvar je toliko iznenadjujuća, zbog čega sam odlučio da napišem ovaj komentar. Mislim da je nužno uputiti Republički tim za borbu protiv virusa da proveri. Ja sam razumeo problem . Ne želim da paničim, ali takve stvari treba nadležni da provere i da reaguju.

  6. Mislim da treba najhitnije zabraniti rad svim maloprodajnim objektima u kojima na ulazu nema tečnog sredstva za dezinfekciju protiv COVID-19. Danas bi ovo trebao da prosledi Gospodinu Kon-u.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.