Kon: Svejedno koju ćemo vakcinu primiti

Ostavite komentar


  1. Ne gubim vreme citajuci ,kada vidim fotografiju.

  2. Nije svejedno. Sa samog zapada stižu teorije zavere, te ako oni sami sebi ne veruju, što mi da verujemo u kvalitet i sadržaj iste?

    1. Nije baš tako. Teorije zavjere i slične dezinformacije na internetu stižu iz ruske „fabrike laži“ koja se nalazi u Sant Peterburgu. Zanimljivo je da zaposleni u toj ustanovi rade u tri smjene da bi cijeli svijet u svakom trenutku bio pokriven ruskim lažima. Njihov najnoviji proizvod su npr. priče da će rusi i Oksford zajedno raditi vakcinu koja će spojiti najbolje od dva preparata. Više od pola informacija koje se pojavljuju na internetu o krađi na američkim izborima su njihov proizvod i plasiraju se sa lažnih naloga.

    1. Ja Modernu jer joj ne treba hladnjak od -70° i sasvim joj dovoljan -20°,rok trajanja višestruko veći,efikasnost veća a i cena je malo veća (kolko para,toliko i muzike).Rusku i kibesku koju su napravili na CK me ne interesuju.

      1. Ja necu ni jednu.
        Lekar sam i odgovorno tvrdim ,da niko od zvanicnika,proizvodjaca nije dao uverljiv odgovor da bih me ubedili u sigurnost vakcine.
        Pre svega PRVI PUT NAPRAVLJENA GENETSKA“ vakcina,a nije testirana na zivotinjama.
        Drugo: svi odgovori su na nivou,nadamo se,ocekujemo,predpostavljamo…cak ne mogu da tvrde koliko dugo imunitet traje.
        Vreme ce pokazati,sigurnost vakcine,,a do tada cu sacekati.
        Sumnju izazivaju pritisci,ucene,pasosi,ogranicavanje slobode,a procenat obolelih u populaciji je manji nego umrlih od cancera.

        1. Doktore, da li je i broj obolelih za godinu dana isti kao i kod
          Da li se desi da se bolnica zaguši od priliva pacijenata s kancerom, kao sad od onih s obostranom upalom pluća?

  3. …Sasvim sve jedno koju ćete vakcinu da uzmete, ja ću svakako da uzmem procenat……

    1. И то добар проценат. Толико се човек истрошио а тамо неки сумњају у његову бригу за људске животе. Стварно нема смисла.!!!

    2. Dobar ti je komentar. Čovek je to radio i pre desetak godina, da li sa Tomicom Milosavljevićem, kao ministrom ili nekim drugim nije ni bitno. Bitno je da su uvezli gomilu vakcina, a upotrebljeno je oko 20%.

      1. То је тачно у потпуности, овај егзенплар је рецидиврао и сада је много вирулентнији него пре десетак година. Тако то бива када се неуради ерадикација (радикално) истребљење погани. Пружила му се шанса да то уради са нама данас.

  4. Od 2009 god u Titovo vreme,ovaj covek bi robijao.

    1. Apsolutno tačno.Išao sam u osnovnu kad je izbila epidemija“honkoški grip“ u roku od nekoliko dana su svi medecinski radnici morali itići do škola,fabrika,mesnih zajednica sve da vakcinišu,isto bila i sa varolom lekari su išli na teren a ne čekali u ordinaciji.Sa variolom isto u roku od nekoliko dana su svi vakcinisani.Ja dobio na starinski tj ručni način,a posle su došli pištolj vakcine.Dva puta su lekari obilazili prvi put za vakcinu a drugi put za proveru dal se vakcina primila.

  5. „U ovom trenutku nije moguće odgovoriti na pitanje koliko dugo će trajati zaštita koju pruža vakcina, za sada proizvođači garantuju šest meseci, a da li može da potraje nekoliko sezona tek treba da se utvrdi“. I tako cele godine pretpostavke,nagadjanja,pogadjanja,kontradiktornosti,greske,politizovanje… I nakon svega toga se trazi poverenje???

    1. Ne garantuju ništa.Tek posle šest meseci+28 dana se može reći.6 meseci je za one koji su asimptomatski ili su preležali.

  6. i ja kazem , nije vazno koju ce vakcini da prime moji rodjaci ,vazno je da prime ,jer su mi vec preko glave LOL

  7. To u prevodu znaci:
    Nijedna vakcina nije proverena o dobra i nikako ne ubrizgavati to u sebe i svoju deci jer za kovid sigurno nije namenjena
    Neobjasnjivo je da niko ne postuje distancu i ne nosi masku a da epidemija pada i raste.
    Naime kovid se baca iz vazduha sve dok 80% ljudi primi vakcinu ko zna za sta.

    1. Tako je.Lepo reče Tramp prvo mi pa onda vi.Odakle onda pitanje je jer FBI tvrdi da su se pojavile lažne vakcine bez zaštitnog koda a i placebo tj fiziološki rastvor krezubima je čudotvorni napitak.Tek kad vakcinisanog prošetaju po crvenom delu kovid bolnice treba verovati.A još kad naši još malo razrede više nego što treba ima i deset doza da bude za milion.U Nemačkoj nekoliko hiljada vakcina bačeno jer nije čuvano adekvatno,nekoliko dobilo petostruku vakcinu jer „nisu znali“ da u jednoj bočici ima pet doza.

  8. U drzavi gde se non stop salje laz gde ne postoje institucije nikakvog tipa treba sad kao verovati nekom alimsu. Najaci signal koji je Fajzer poslao je da ne mogu biti tuzeni nikad za KASNE posledice vakcinacije koje se mogu javiti i nakon godinu dana. To mi ie dovoljno da sacekam. Rizikovacu sa koronom nju gledam osam meseci.

    1. Neće biti posledica jer ti primaš samo delić virusa(virus bez jedra ne moźe da živi).Rusi imaju „pripitomljen“ živi virus,kinezi klasičan mrtvi virus.A sve u nadi da će aktivirati imuni sistem.Ako imniteta nemate onada ćao.Vakcina ne ubija virus lna samo treba da aktivira lažni alarm da je virus u telu i da ga anti tela nađu,ispitaju i pošalju T ćelije da ubiju virus.

      1. Izvini Dragane moras malo da procitas jos. Ruska i Fajzer vakcina su iste kao i Oksford. Fajzer mrnk dostavlja direktno putem lipozoma rusi preko humanog adenovirusa istu tu mrnk a oksford preko majmunskog adenovirusa vrsi transfer iste mrnk. Jedino Sinovak ima klasicnu atenuisanu vakcinu koja sadrzi corona virus. Problem je sta ce ta mrnk uraditi svojim dejstvom ako se inkorporira u dnk (recimo ako postoji reversna transkriptaza ili istovremena infekcija retro virusom npr gripa) Da li ces dobiti neku autoimunu bolest kasnije ili sl to ni Fajzer ne zna. To sto ti nemas crvenilo i dobro se osecas mesec dana ne znaci nista kod genetskih vakcina.
        Ako bude do toga doslo kineska je najbezbednija u dugorocnoj perspektivi za sada.

      2. Dragane@
        Virus nije zivo bice.
        Informisite se,tj.obnovite gradivo oz biologije.
        Jedro nije znak zivota.ono sluzi za nesto drugo.

    2. mnogo puta sam instalirao softver koji je jako poznat, gde sam upozoren da ga koristim na sopstvenu odgovornost (ako čitate tu izjavu, koja se obično preskače). Naravno, kasnije ga koristim bez ikakvih smetnji. Meni ovo sa odricanjem kod vakcine liči na isto, naravno da imam u vidu da zdravlje nije isto što i softver.. Uzgred čitao sam većinu komentara.. naklapanja na koja ne treba gubiti vreme, kao ni na pisanje komentara.. vreme je dragoceno.. čovek bi trebalo da ima preča posla.

  9. Ako je sve jedno zašto ste kupili najskuplju fajzerovu i zašto niste pristali da proizvodite rusku po licenci u Torlaku?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.