Rok za predaju izbornih lista za lokalne izbore koji će se održati 23. maja u 14 crnogorskih gradova određen je za 28. april, nakon čega će se konačno znati ko će sa kim biti u koaliciji. Prema nezvaničnim informacijama opozicija će zajednički nastupiti u Podgorici, gdje je saopšteno da će se na zejedničkoj listi naći Socijalistička narodna partija, koalicija Nova, Narodna stranka, Demokratska srpska stranka i Pokret za promjene.

Najavljeno je da će opozicionu listu činiti i Demokratski centar, Stranka penzionera, invalida i socijalne pravde, Otadžbinska stranka i Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore. Nakon usaglašavanja svih tehničkih detalja oko zajedničkog nastupa, očekuje se potpisivanje koalicionog sporazuma i promocija naziva jedinstvene opozicione liste.

Uoči lokalnih izbora, u Bijelom Polju je potpisan sporazum za zajednički nastup 11 opozicionih partija. Na zajedničkoj listi našli su se Socijalistička narodna partija, Nova srpska demokratija, Demokratska zajednica Muslimana-Bošnjaka, Pokret za promjene, Liberalna partija, Narodna stranka, Demokratska srpska stranka, Bošnjačka demokratskea partija Crne Gore, Demokratski centar, Stranka penzionera, invalida i socijalne pravde Crne Gore i Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore.

Bošnjačka stranka će, prema riječima portparola Sulja Mustafića, na lokalne izbore 23. maja samostalno izaći u Bijelom Polju, Rožajama i Baru.

– Glavni odbor Bošnjačke stranke je ovlastio Predsjedništvo stranke da rukovodi daljim aktivnostima oko predizborne kampanje. Za sada je gotovo izvjesno da će Bošnjačka stranka samostalno nastupiti na lokalnim izborima u Rožajama, Bijelom Polju i Baru. Takođe, smatramo da smo veoma blizu dogovoru o koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista u Podgorici i Gradskoj opštini Tuzi. Takođe, Bošnjačka stranka vodi pregovore o koaliciji u Ulcinju sa DPS-om i Demokratskom unijom Albanaca, a u toku su i pregovori o eventualnom koalicionom nastupu Bošnjačke stranke sa DPS-om za lokalne izbore u Plavu i Beranama. Do 17. aprila biće donijeta definitivna odluka o načinu izlaska Bošnjačke stranke na lokalnim izborima u opštinama u kojima živi muslimansko-bošnjačko stanovništvo, kazao je Mustafić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari