Mnogi žitelji Požarevca, Zabele, Dubravice i drugih naselja su konačno odahnuli jer su, posle dugog niza godiana, konačno počeli radovi na rekonstrukciji saobraćajnice poznate kao Zabelski put kao i na dogradnji i sanaciji postojeće infrastrukture na teritoritoriji koja gravitira ovom delu grada. Poslednji u tom nizu su radovi na proširenju puta prema Dubravici i izgradnji fekalnog kolektora u Dunavskoj ulici.


Prvih dana realizacije tih radova, prisustvovali su funkcioneri lokalne samouprave: zamenica gradonačelnika Požarevca,Vukica Vasić, zamenik predsednika Skupštine grada Požarevca, Milić Jovanović, kao i direktor Direkcije za izgradnju grada Požarevca, Miodrag Stojković, direktor „Preduzeća za puteve“ Požarevac, Milorad Bakalović, i predstavnici izvođača radova.

Put prema Dubravici biće proširen za jedan metar u dužini od 2,5 kilometara. Rok za završetak je 15. novembar. Saobraćaj na toj trasi nije prekinut. Vrednost investicije je 36 miliona dinara, a izvođač radova je „Preduzeće za puteve“ Požarevac.

Zamenica gradonačelnika Požarevca, Vukica Vasić, tom prilikom je ukazala na značaj tekuće rekonstrukcije na ovom prometnom putnom pravcu, najavivši dalja ulaganja, poput izgradnje kanalizacije u Zabeli: – Svima nam je u interesu da unapređujemo uslove u kojima živimo. Požarevac je pretvoren u veliko gradilište. Radimo. Iz dana u dan rezultati su sve uočljiviji i tako nameravamo da nastavimo. „Preduzeće za puteve“ Požarevac je počelo radove na Zabelskom putu na opšte zadovoljstvo građana Požarevca i svih koji se ovim pravcem upute. Ovaj će regionalni put, nakon završetka, biti još značajniji. U tom kontekstu podsećam da je u skorije vreme završen regionalni pravac prema Velikom Gradištu na kojem je, nakon rekonstrukcije, načinjena velika kvalitativna razlika. Tako će biti i na Zabelskom putu po finalizovanju radova, poručila je Vukica Vasić. Početkom avgusta raspisaćemo javnu nabavku za odabir izvođača za izgradnju fekalnog kolektora u dužini od oko tri kilometra, čime će napokon građani Zabele dobiti kanalizaciju. Kolektor predviđa tri crpne stanice, dve na samoj trasi i jednu na površini KPZ „Zabela“. U planu su i biciklističke i pešačke staze, kako smo našim građanima obećali“.

Direktor „Preduzeća za puteve“ Požarevac, Milorad Bakalović je potom ukazao na tok tekućih radova: – Počeli smo da radimo 25. jula. Investitor je kao rok za završetak radova odredio 15. novembar, ali mi očekujemo da sve finalizujemo i ranije. Dakle, radi se proširenje postojećeg kolovoza za 1 metar, skida se postojeći sloj i ugrađuje novi kolovoz u dva sloja ukupne debljine oko 12 centimetara. Radovi se odvijaju sve vreme pod saobraćajem. Jedini dani kada će saobraćaj biti prekinut su dani kada budemo radili asfaltiranje, o čemu će građani blagovremeno biti obavešteni.

Izgradnja kolektora u Dunavskoj ulici u samom je finalu. Dužine je 400 metara i završava se krajem tekuće nedelje, a ugovorena vrednost radova je nešto manja od 3 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari