Koncert orkestra „Šlezinger” u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji 1Foto: Promo

Muzički centar Kragujevac organizuje u sredu, 30. juna od 20 časova u sali Prve kragujevačke gimnazije koncert Gradskog kamernog orkestra „Šlezinger”.

Posle veoma uspešnog i zapaženog koncerta u maju GKO „Šlezinger” će održati drugi koncert sa novom postavom koju predvodi koncertmajstor Miroslav Pavlović. Na repertoaru su dela Hajdna i Janačeka.

Gradski kamerni orkestar „Šlezinger” predstavlja jedan od glavnih stubova muzičkog života Kragujevca. Osnovan je 2006. godine kao rezultat nepo¬recive potrebe za specifičnom i dragocenom kulturnom i umetničkom ulogom u muzičkom životu grada.

Članovi orkestra su istaknuti muzičari Kragujevca. Gradski kamerni orkestar „Šlezinger“ ostvario je veliki broj celovečernjih koncerata u Kragujevcu i Beogradu.

Takođe je bio i deo televizijskih i radio emisija (od nastupa uživo na RTS-u, do brojnih nastupa na lokalnim medijima). Od 2011. godine Gradski kamerni orkestar „Šlezinger” deluje kao jedan od ansambala Muzičkog centra Kragujevac.

Ulaz je slobodan ali zbog epidemioloških mera koje su još uvek na snazi broj mesta je ograničen. Svi zainteresovani za nastup GKO „Šlezinger” mogu rezervisati svoje mesto pozivom na 034 334 264 ili mejlom na [email protected].

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari